Έρευνα της αστυνομίας για "κορονοπαρτι" νεαρών σε οικία στην Λέσβο

Έρευνα ξεκίνησε η αστυνομία για να αποδοθούν πιθανών ποινικές ευθύνες σχετικά με "κορονοπάρτι" που στήθηκε στη Λέσβο και μάλιστα με ποδοσφαιριστή γνωστής ΠΑΕ των Αθηνών σε πρώτο πλάνο και πρωταγωνιστή, αυτή τη φορά εκτός γηπέδων. 

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που διακινήθηκαν στο διαδίκτυο φαίνεται ότι στήθηκε ένα πάρτι με πολλά άτομα για τα 24α γενέθλια του ποδοσφαιριστή, με τούρτες, φωτορυθμικά, ποτά, χορό και φυσικά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας ( μάσκες, self Test, αποστάσεις). 

Αυτό που κάνει εντύπωση σύμφωνα με τα πλάνα στα βίντεο είναι τα πολλά βεγγαλικά που έπεσαν, που σίγουρα είναι ορατά σε όλους και θα έπρεπε να κινητοποιήσουν τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το νησί της Λέσβου δεν έχει ξεπεράσει την πανδημία, το αντίθετο μάλιστα καθώς τοπικοί παράγοντες λένε ότι μπορεί η Λέσβος να μπει ξανά στο κόκκινο.


Έρευνα από την αστυνομία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, αναφορικά με ιδιωτική συνάθροιση ατόμων σε οικία στη Λέσβο, ανακοινώνεται ότι, με εντολή του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγου Ελευθέριου ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥ, ανατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, προκειμένου να διακριβωθεί το είδος της εκδήλωσης και αν γι’ αυτήν δεν υφίστανται οι σχετικοί περιορισμοί – απαγορεύσεις για την πραγματοποίηση συναθροίσεων ατόμων σε ιδιωτικούς εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, που μέχρι πρότινος ίσχυαν (14-05-2021). Διευκρινίζεται ότι, στην συγκεκριμένη περίπτωση λόγω της ιδιωτικότητας του χώρου δεν είναι επιτρεπτή, η αναλογική εφαρμογή των σχετικών για τα καταστήματα εστίασης διατάξεων.

Επιπρόσθετα, ζητήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών να εξεταστεί επισταμένως η διακρίβωση ή μη, τέλεσης εκνόμων ενεργειών που σχετίζονται με την παραβίαση της νομοθεσίας για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά.