Ποια θα είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων – Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός (BINTEO)


Για τα προνόμια των εμβολιασμέων, την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αλλά και την οικονομία μίλησε στο LIVE NEWS ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Υπομονή συνέστησε ο Στέλιος Πέτσας και συνέστησε να προσπαθήσουμε για λίγο καιρό ακόμα να τηρούμε τα μέτρα και να φοράμε τη μάσκα.

Ως προς τα προνόμια των εμβολιασμένων, αποτελούν ένα κίνητρο για όσους δεν έχουν πειστεί να εμβολιαστούν.

«Πρέπει να δώσουμε ένα παραπάνω κίνητρο για όσους δεν έχουν πειστεί να εμβολιαστούν: Να μπορεί να ταξιδέψει πιο ελεύθερα, να μπορεί να επισκεφτεί ένα εσωτερικό χώρο πιο ελεύθεραν, να μπορεί να διασκεδάσει πιο ελεύθερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, ωστόσο τα μέσα Ιουλίου φαίνονται να είναι η ημερομηνία ορόσημο.

 

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Δεν είναι γνωστό ακόμα ποιες κατηγορίες θα υπόκεινται σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, ωστόσο το ζήτημα βρίσκεται υπό συζήτηση.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή και οι οποίοι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι για να παρέχουν με ασφάλεια της υπηρεσίες τους. Ποιες θα είναι αυτές οι κατηγορίες είναι υπό συζήτηση».

 

Η οικονομία μετά την πανδημία

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ψήφιση 3 άρθρων στο νομοσχέδιο της τηλεργασίας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμιστούν οι οφειλές των πολιτών και των επιχειρήσεων προς τους δήμους έως και 100 δόσεις, για οφειλές που έχουν δημιουργηθεί από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και τον Ιούνιο του 2021, με δυνατότητα ρύθμισης μέχρι τέλος Οκτώβρη.

Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα εναλλακτικών τρόπων ρύθμισης.