80 ετών ο οδηγός που " σκότωσε" την Δήμητρα της Λέσβου



Βρέθηκε και ομολόγησε ο οδηγός που εγκατέλειψε τη Δήμητρα της Λέσβου.

Συνελήφθη ο οδηγός που φέρεται να χτύπησε με το όχημα του, και στη συνέχεια να εγκατέλειψε, τη Δήμητρα της Λέσβου. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, η προανάκριση για το τροχαίο εντόπισε τον οδηγό, που έχει ομολογήσει και αναμένεται να απολογηθεί.

Η Δήμητρα είχε εξαφανιστεί από το Δρομοκαΐτειο στις 6 Απριλίου και στις 9 ένα άτομο εντοπίζεται νεκρό στο Φαληρικό Δέλτα, μετά από τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη. 

Η οικογένεια του θύματος αλλά και η διοίκηση του «Silver Alert» καταγγέλλουν τις αρμόδιες αρχές για ολιγωρία. Μάλιστα η οικογένεια της, ετοιμάζει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Η σορός θα μπορούσε να έχει ταυτοποιηθεί και να έχει αρχίσει η αναζήτηση της οικογένειας», λέει η δικηγόρος των συγγενών, Λίλα Ραγκούση.

Παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός «Silver Alert», αυτό έγινε πολύ αργότερα, στις 25 Μαΐου, και χωρίς αποτέλεσμα.

Όλον αυτόν τον καιρό, η σορός της Δήμητρας βρισκόταν στο νεκροτομείο του «Τζάνειου» Νοσοκομείου.


Oι επόμενες κινήσεις

Τις επόμενες κινήσεις της σχεδιάζει η οικογένεια της Δήμητρας της Λέσβου μετά την ταυτοποίηση του πτώματος που επιτρέπει πλέον να στραφεί κατά του 83χρονου οδηγού απο την περιοχή της Βούλας, ο οποίος εντοπίστηκε το πρωί της 9ης Απριλίου, τέσσερις ώρες μετά το τροχαίο και τον θάνατο του 64χρονου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένεια μέσω της δικηγόρου της κυρίας Λίλας Ραγκούση, προτίθεται να διορίσει πραγματογνώμονα για να μελετήσει τις συνθήκες του δυστυχήματος καθώς υπάρχει χρονική απόκλιση και κανένας δεν γνωρίζει αν ο Δημήτρης Καλογιάννης θα ζούσε αυτή τη στιγμή αν δεν είχε εγκαταλειφθεί.

Η οικογένεια περίμενε να γίνει η ταυτοποίηση και στη συνέχεια να κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες. Και αυτό γιατί ναι μεν, μπορεί να είχε εντοπιστεί και συλληφθεί τέσσερις ώρες μετά το τροχαίο ο δράστης (έγινε στις 05:10 το πρωί και συνελήφθη στις 09:30 ο ηλικιωμένος ο οποιος μάλιστα είχε πάει πρώτα για αιμοκάθαρση λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει) όμως περίμεναν να ταυτοποιηθεί το θύμα για να κινηθούν νομικά εναντίον του.

Ήδη, στην υποθεση έχει εμπλακεί ο ιατροδικαστής κ. Σωκράτης Τσαντίρης ενω οι πληροφορίες λένε οτι αναζητούν και πραγματογνώμονα.

Οι επόμενες ημέρες θα είμαι καθοριστικές για την έκβαση της υπόθεσης.


πηγη

protothema.gr