«Είμαστε Νησιώτες» για παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου


Από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Τουρισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Δυτικής Λέσβου με ιδιαίτερη χαρά πραγματοποιείται η πρώτη διοργάνωση  καλοκαιρινής εκδήλωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου  με τη γενική ονομασία «Είμαστε Νησιώτες» για παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων.

Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και έχει αθλητικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι τα παιδιά να δραστηριοποιηθούν και πάλι αθλητικά μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και να μάθουν με ασφάλεια να κολυμπάνε, αλλά και να αποκτήσουν και να διευρύνουν την περιβαλλοντική του συνείδηση και συναίσθηση μέσα από την ενημέρωση και τις δραστηριότητες αλλά και να ενημερωθούν για τον τόπο τους.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε δύο περιοχές του Δήμου Δυτικής Λέσβου: Στη Σκάλας Καλλονής από τις 12 Ιουλίου 2021 μέχρι τις 23 Ιουλίου 2021  και στην περιοχή του Πολιχνίτου από 26 Ιουλίου 2021 μέχρι τις 7 Αυγούστου 2021. Θα έχει διάρκεια δυο εβδομάδες (χωρίς τα Σαββατοκύριακα). Οι ώρες που θα πραγματοποιείται είναι 08:30-12:30.

Οι δράσεις θα είναι εκμάθηση ασφαλούς κολύμβησης στη θάλασσα (σε οριοθετημένο σημείο), παιχνίδια στην άμμο καθώς και παρακολούθηση σεμιναρίων ασφαλούς κολύμβησης στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό αλλά και παρουσίαση ναυαγοσωστικής με πρότυπα από την «Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος» στα οποία θα δοθεί και βεβαίωση παρακολούθησης.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται περιβαλλοντικές δράσεις όπως ενημέρωση από το ΚΠΕΝ που βρίσκεται στη Σκάλα Καλλονής για τους υδροβιότοπους της Λέσβου και δράσεις, καθώς και καθαρισμός παραλίας κοντά στις εκβολές του ποταμού Τσικνιά, όπως και ομιλία του προέδρου Αλιέων κ. Παναγιώτη Νανίδη για το κόλπο Καλλονής. Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στη περιοχή του Πολιχνίτου.

Τηρώντας τα μέτρα αντιμετώπισης κατά του Covid-19 το ανώτατο όριο θα είναι 16 παιδιά με εποπτεία δύο Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και ενός Ναυαγοσώστη του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ακόμη θα τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας και για αυτό το λόγο  οι αιτήσεις θα γίνουν με ηλεκτρονική αποστολή συνοδευόμενες από τα  απαραίτητα δικαιολογητικά  ώστε να υπάρξει διαφάνεια.

Απαραίτητα δικαιολογητικά :

1.      Αίτηση και Υπεύθυνη Δήλωση γονέα όπως επισυνάπτεται

2.      Ιατρική Βεβαίωση ότι το παιδί μπορεί να λάβει μέρος στην αθλητική δραστηριότητα

3.      Καρδιογράφημα με γνωμάτευση

Δεκτές θα γίνονται μόνο οι αιτήσεις που είναι ολοκληρωμένες και μόνο ηλεκτρονικά.

 

Η προθεσμία των αιτήσεων είναι μέχρι τις 8 Ιουλίου 2021 πέραν αυτού καθώς και μη ολοκληρωμένες αιτήσεις δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το γραφείο αθλητισμού και την υπεύθυνη

Παπασταύρου Βασιλική

 Τηλ. επικ. 2253-350202

 email: sportswlesvos@gmail.com