Στο ΚΥ Καλλονής ο ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστος Ροϊλός


«Επίσκεψη Διοικητή 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου»

Το Κέντρο Υγείας Καλλονής (ΚΥΚ) επισκέφτηκε ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστος Ροϊλός, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό της μονάδας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου, ο Διοικητής  κ. Γιώργος Καμπούρης και ο Αντιπρόεδρος, κ. Ευστράτιος Γόμος, του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, καθώς επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Καραθανάσης και Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής.


Στη διάρκεια της συνάντησης και έχοντας ως συγκριτικό στοιχείο την προηγούμενη επίσκεψη του Διοικητή τον Αύγουστο του 2020, έγινε αναλυτική παρουσίαση της νοσολογικής κίνησης του Κέντρου Υγείας Καλλονής, εστιάζοντας στην πορεία του εμβολιαστικού κέντρου αναφορικά με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson σε συνδυασμό με την παράλληλη χρονική απεικόνιση (θετικών και αρνητικών) των test rapid και Pcr (μοριακός έλεγχος) που πραγματοποιήθηκαν σε πολίτες που απευθύνθηκαν στη μονάδα από την έναρξη της πανδημίας. Περαιτέρω συζητήθηκαν πάγια θέματα που αφορούν στην ανάγκη στήριξης της υγειονομικής μονάδας σε προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές και τα βήματα που έγιναν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Αλέξανδρος Ροδίτης, Πρόεδρος της ΤΔΕ, και ο κ. Δούκας Ζεϊμπέκης, Συντονιστής επιστημονικής λειτουργίας του ΚΥΚ, ευχαρίστησαν τον κ. Ροϊλό για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του.

Ο κ. Ροδίτης ανέφερε σχετικά: «Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε «πού ήμασταν», «πού βρισκόμαστε» και «που θέλουμε να πάμε». Η πανδημία πλησιάζει στο τέλος και η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρεί έτοιμους και θωρακισμένους. Πέρυσι, μεταξύ άλλων, μιλούσαμε για την ανάγκη στελέχωσης του ΚΥΚ με ένα δεύτερο χειριστή ακτινοδιαγνωστικού, πράγμα που υλοποιήθηκε και αναβάθμισε τη λειτουργία μας. Φέτος ειπώθηκαν και πάλι αρκετά και είμαστε σίγουροι ότι θα τύχουν θετικής απόκρισης. Κάνουμε, όμως, κι ένα εμπροσθοβαρές αίτημα. Για πρώτη φορά και με δική μας πρωτοβουλία και σχετική πρόταση στο υπόμνημα που καταθέσαμε στον κ. Ροϊλό, ανοίγουμε το διάλογο και τη συζήτηση για την επικαιροποίηση του «Υγειονομικού Χάρτη» της Λέσβου. Είναι δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε πολλά να πούμε, στοχεύοντας πάντοτε στην πρόοδο και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.