Αύριο το 1ο εργαστήριο καινοτομίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου


Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο στο 1ο εργαστήριο καινοτομίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, #Citylab του Δήμου Δυτικής Λέσβου που θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και ώρα 13:00, διαδικτυακά.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει ήδη αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, με λύσεις πρακτικές για τον πολίτη, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις και με δυναμική για τους τομείς της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης. Η ψηφιακή μετάβαση είναι πλέον μονόδρομος στη σύγχρονη εποχή και είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα διακριθούν οι προορισμοί, οι οικονομίες και οι κοινωνίες που το έχουν αντιληφθεί εγκαίρως και πρωτοπορούν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της στρατηγικής τους.

Ειδικότερα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, στο πλαίσιο ανάδειξης της στρατηγικής ψηφιακής μετάβασης και των νέων ηλεκτρονικών εφαρμογών ψηφιακής καινοτομίας και συμμετοχικότητας που υλοποιεί, προγραμματίζει την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και ώρα 13:00 μμ τη διοργάνωση ενός συμμετοχικού Εργαστηρίου καινοτομίας και ψηφιακής διακυβέρνησης.

Το #Citylab διοργανώνεται από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου με το στρατηγικό συνεργάτη του Δήμου σε θέματα ψηφιακής στρατηγικής και καινοτομίας, την Ελληνική Εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας, Crowdpolicy, η οποία προσφάτως διακρίθηκε ως Smart City Supplier of the Year στα Best City Awards 2020.

Στο CityLab μπορεί να συμμετέχει και να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, επιχειρηματίας, στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, στέλεχος οργανισμού του δημοσίου ή εκπαιδευτικού ιδρύματος, τοπικοί φορείς και γενικότερα όποιος ενδιαφέρεται να συμβάλλει στη βελτίωση του Δήμου και την τοπική ανάπτυξη, με εργαλείο τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες. Στο πλαίσιο του citylab θα παρουσιαστούν επίσης τα νέα ψηφιακά εργαλεία και οι δράσεις του Δήμου, όπως το νέο portal, ο αυτόματος ψηφιακός βοηθός του πολίτη και επισκέπτη, η πλατφόρμα διαβούλευσης, το social wifi κ.α.

 

Πρόγραμμα Εργαστηρίου: 13:00–15:00

-Σχέδιο & Όραμα για τον ψηφιακό Δήμο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου.

-Δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο Δήμος Δυτικής Λέσβου, Ζαφείρης Ευστράτιος, Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

-Υιοθέτηση καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βάσια Αρβανίτη, Account Manager, CrowdPolicy.

-Η καλή πρακτική ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου και τα νέα εργαλεία συμμετοχικότητας και ηλεκτρονικών υπηρεσιών, Γιώργος Καραμανώλης, Co-founder CTO/CIO CrowdPolicy.

-Βιώσιμα Νησιά — Τοπική Ανάπτυξη — Καλές Πρακτικές, Χρήστος Καλλονιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

-Συζήτηση

Δήλωσε Συμμετοχή: https://hello.crowdapps.net/citylab-ditiki-lesvos/