Παράταση του 1ου Παλλεσβιακου Διαγωνισμού Διηγήματος


Ενημέρωση από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

"Φίλες και Φίλοι,

Σας ενημερώνουμε πως ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών στον 1ο Παλλεσβιακό Διαγωνισμό Διηγήματος για μαθητές που φοιτούν φέτος στα δημοτικά σχολεία του νησιού μας, μέχρι και το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ.

Σας υπενθυμίζουμε πως ο διαγωνισμός, ο οποίος συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, έχει ως αντικείμενο τη συγγραφή ενός πρωτότυπου έργου από κάθε παιδί, εμπνευσμένο από το στίχο της στιχουργού και ποιήτριας Ντέπης Χατζηκαμπάνη  “Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα…”. Ευελπιστούμε πως με αυτόν τον τρόπο, θα βρουν τα παιδιά μας ένα μικρό βήμα για να εκφράσουν μέσα από τις δικές τους ιστορίες, τις αλλαγές που θα ήθελαν να δουν στον κόσμο μέσα στον οποίο θα μεγαλώσουν. 

Συγκεκριμένα, τα παιδιά της 1ης και 2ας Δημοτικού, καλούνται να δημιουργήσουν έναν πίνακα ζωγραφικής σε διαστάσεις Α4 ερμηνεύοντας με το δικό τους τρόπο αυτόν το στίχο και δίνοντας έναν δικό τους τίτλο και μία μικρή περιγραφή του έργου

Τα παιδιά της 3ης και 4ης τάξης, γράφουν μία ιστορία εκτασης 500 λέξεων δίνοντας επίσης τον δικό τους τίτλο στο έργο που θα γράψουν ενώ την ίδια διαδικασία ακολουθούν και τα παιδιά της 5ης και 6ης Δημοτικού, με έκταση αυτή τη φορά 750 λέξεων στο έργο που θα εκφράζει τη δική τους ερμηνεία του στίχου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες, τους κανονισμούς και τα βραβεία, θα βρείτε στη σελίδα του διαγωνισμού μας στο Facebook (1ος Παλλεσβιακός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για παιδιά Δημοτικού) ή μέσω επικοινωνίας με το 698 56 88 538.

Ευχαριστούμε πολύ!"