Σε καφετέριες, ταβέρνες και θάλασσα «ξεχύθηκαν» οι Λέσβιοι (PICS)


Το άνοιγμα της εστίασης έδειξαν πως ανέμεναν με μεγάλη προσμονή οι κάτοικοι της Λέσβου από το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας, 3 Μαΐου. 

Με σύμμαχο τις «καλοκαιρινές» καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήδη από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι της Λέσβου ξεχύθηκαν στις καφετέριες που ανέβασαν ρολά για να απολαύσουν τον καφέ τους, μετά από μια απουσία μηνών. 

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν και η παρουσία πολιτών στην παραθαλάσσια ζώνη, με αρκετούς να επιχειρούν βουτιές ή απλώς να απολαμβάνουν τον ήλιο κάνοντας ηλιοθεραπεία στην άμμο. 

Από τις επιλογές των κατοίκων για την πρώτη έξοδο στα καταστήματα εστίασης δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν οι ταβέρνες, στις οποίες επίσης υπήρξε μεγάλη προσέλευση καταναλωτών. 

Στα περισσότερα μέρη του νησιού οι καταστηματάρχες τήρησαν - όπως φαίνεται - το πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ μέχρι έξι άτομα μπορούν να καθίσουν σε κάθε τραπέζι, πάνω στο οποίο πρέπει να υπάρχει ένα απολυμαντικό.

Τα μέτρα είναι αυστηρά καθώς στα μαγαζιά δεν υπάρχει μουσική. Παράλληλα, όλοι οι εργαζόμενοι φορούν τις μάσκες τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ του προέδρου του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης κ. Νίκου Γιαννάκα, "περίπου 2 στους 10 ιδιοκτήτες ανέβαλαν το άνοιγμα για τις προσεχείς ημέρες της εβδομάδας, ενώ και 2 στους 10 θα επιλέξουν τελικά να λειτουργήσουν μόνο τις βραδινές ώρες και όχι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας."

Όπως ανάφερε ο κ. Νίκος Γιαννάκας, «το άνοιγμα της εστίασης έφερε πίσω την ελπίδα της κανονικότητας στην καθημερινότητα ενώ γέμισε με αισιοδοξία τους καταστηματάρχες».

Ιδιοκτήτης café-bar της Μυτιλήνης μιλώντας στο LesvosPost τόνισε πως «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τον κόσμο, αλλά υπάρχει και φόβος για το κορονοϊό. Κάποιοι θέλουν να εμβολιαστούν πρώτα για να βγουν έξω με ασφάλεια» και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο φαινόμενο των συνωστισμών σε εξωτερικούς χώρους δηλώνοντας ότι «θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν ο κόσμος ήταν στα μαγαζιά, που εφαρμόζουν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλά».

Την ίδια ώρα στο νησί, πολλά καταστήματα εστίασης παρέμειναν κλειστά λόγω της λειτουργίας τους, κατά αποκλειστικότητα, μόνο τη θερινή τουριστική περίοδο

Υπενθυμίζεται ότι παρά το γεγονός πως η Λέσβος βρίσκεται στο “βαθύ κόκκινο” από τις αρχές Μαρτίου, η εστίαση ανέβασε ρολά και οι πολίτες μπορούν να απολαύσουν ένα καφέ ή το γεύμα τους στέλνοντας SMS 6 στο 13033 μέχρι και τις 22:45.