«Πιέστε για επιπλέον πόρους ώστε να ενισχυθούν και οι επιχειρήσεις που έμειναν εκτός από το πρόγραμμα Covid της περιφέρειας»


Ο Μιχάλης Μαμάκος με ανακοίνωση του ζητά από τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς να συντονίσουν τις ενέργειες τους ώστε να αναζητηθούν επιπλέον πόροι, πιέζοντας την κυβέρνηση να αξιοποιήσει ενδεχομένως κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης

Αναλυτικά:

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας που επλήγησαν από την πανδημία, όπου σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση απορρίφθηκαν λόγω του γεγονότος ότι δεν έφθασαν τα χρήματα που είχαν δεσμευτεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θέλουμε ως παράταξη να τονίσουμε την ανάγκη αναζήτησης πρόσθετων πόρων , ώστε να ενισχυθούν και να τύχουν της σημαντικής αυτής ανάσας ρευστότητας και οι επιχειρήσεις που κόπηκαν.

Ηδη από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου , όταν το θέμα της ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία ήρθε προς συζήτηση στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Βορ. Αιγαίου ο επικεφαλής της παράταξης μας Μιχ. Μαμάκος έθεσε το θέμα της επιπλέον ενίσχυσης των κωδικών του εν λόγω προγράμματος, προκειμένου να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις που πληρούν τους όρους και τα κριτήρια του προγράμματος. Μάλιστα είχε ζητήσει να εξεταστεί η επέκταση του και σε άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που έχουν φθάσει στα ...όρια τους , όπως είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Υπήρξε μάλιστα και σχετική επιστολή της ΠΕΔ προς τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταικούρα μετά τη συνεδρίαση που του έθετε αυτά τα ζητήματα.

Επειδή το θέμα της ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία είναι υπαρκτό, αφού οι μισές σχεδόν έμειναν εκτός προγράμματος, οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τοπικοί  φορείς να συντονίσουν τις ενέργειες τους ώστε να αναζητηθούν επιπλέον πόροι, πιέζοντας την κυβέρνηση να αξιοποιήσει ενδεχομένως κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Είναι κρίμα και άδικο να μη τύχουν αυτής της ενίσχυσης και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν επειδή δεν έφθασαν τα χρήματα.

Ως παράταξη ενώνουμε τη φωνή μας με τους θεσμικούς εκπροσώπους του νησιού μας, ζητώντας τους να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να αναζητηθούν πρόσθετοι πόροι για να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη κατάρρευση τους λόγω του απρόβλεπτου πλήγματος που προκάλεσε η πανδημία. Δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια αυτή , που δεν πρέπει να γίνει για την «τιμή των όπλων», αλλά γιατί μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στο να σωθούν επιχειρήσεις και να ορθοποδήσουν.

 

  Για την Παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας»

             Ο επικεφαλής

         Μιχάλης Μαμάκος