Ο Αιολικός στο ποδοσφαιρικό τουρνουά “Capelli Sport Cup 2021” στη Δανία!


Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, ο Αιολικός θα αγωνιστεί εκτός συνόρων συμμετέχοντας στο ποδοσφαιρικό τουρνουά “Capelli Sport Cup 2021”, το καλοκαίρι στη Δανία.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Μυτιλήνης αποδέχθηκε την πρόσκληση των διοργανωτών, αξιοποιώντας την παρουσία της στο δίκτυο ακαδημιών της RUSH Soccer, αλλά και τη συνεργασία της με μια από τις κορυφαίες εταιρείες ένδυσης, την Capelli Sport. Στο τουρνουά, που θα διεξαχθεί 26/7-1/8, ο Αιολικός θα αγωνιστεί με την ομάδα κάτω των 19 ετών, αντιμετωπίζοντας τη δανέζικη ΗΒ Køge (ομάδα της Β’ Κατηγορίας) και τη γερμανική MSV Duisburg (ομάδα της Γ’ Κατηγορίας).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αιολικού, το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση ποδοσφαιριστών εντόςμ και εκτός νησιού, προκειμένου να συγκροτηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα που θα ταξιδέψει στη Δανία αφενός για να κάνει αισθητή την παρουσία της, αφετέρου για να βάλει τις βάσεις της Κ19 που καλείται να συγκροτηθεί ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, εφόσον ο Αιολικός κερδίσει την άνοδο στη Super League 2.

 

Τι είναι το Capelli Sport Cup 2021

Tο “Capelli Sport Cup 2021” διεξάγεται για δεύτερη χρονιά στην πόλη Køge της Δανίας. Σε αυτό αγωνίζονται ομάδες Κ17 και Κ19, αγοριών και κοριτσιών, σε αγώνες κανονικής διάρκειας 2×45′. Υπάρχει βαθμολογία, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ενός αγώνα ακολουθείται η διαδικασία των πέναλτι (με τη νικήτρια να κερδίζει 2β. αντί για 3β. που προβλέπεται σε νίκη στην κανονική διάρκεια).

Για την ηλικιακή κατηγορία Κ19, όπου θα λάβει μέρος ο Αιολικός, οι ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι όσοι έχουν γεννηθεί τα έτη 2003 και 2004, ενώ θα υπάρχει και περιορισμένος αριθμός παικτών του 2002 για κάθε ομάδα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην έδρα της ΗΒ Køge, το Capelli Sport Stadion και μάλιστα, η απονομή των επάθλων για τις νικήτριες ομάδες του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο ημίχρονο ενός αγώνα πρωταθλήματος της ΗΒ Køge, την 1η Αυγούστου.

 

Η ανακοίνωση του Αιολικού:

“Στο Køge της Δανίας θα ταξιδέψει το καλοκαίρι ο Αιολικός, βγαίνοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά εκτός συνόρων στην ιστορία του συλλόγου.

Αξιοποιώντας το σημαντικό δίκτυο της Rush Soccer, αλλά και τη συνεργασία του με την εταιρεία ένδυσης Capelli Sport, ο Αιολικός αποδέχθηκε την πρόσκληση που του έγινε από τους διοργανωτές και θα λάβει μέρος στο ποδοσφαιρικό τουρνουά “Capelli Sport Cup 2021”, με μια ομάδα που θα αποτελείται από ποδοσφαιριστές κάτω των 19 ετών.

Εκεί ο Αιολικός θα τεθεί αντιμέτωπος της δανέζικης HB Køge, αλλά και της γερμανικής MSV Duisburg, έχοντας την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε συλλόγους με πολύχρονη εμπειρία στις αναπτυξιακές ηλικίες, παρουσιάζοντας τη δική του ανταγωνιστική ομάδα στην κατηγορία U19.

Η διοίκηση του Αιολικού και προσωπικά ο πρόεδρος Τζιμ Αντωνάκας έχει τρέξει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή της ομάδας στο Capelli Sport Cup 2021, που θα διεξαχθεί από τις 25/7 έως την 1/8 στην πόλη Køge της Δανίας.

Σημειώνεται πως το επόμενο διάστημα, το τεχνικό τιμ θα αξιολογήσει ποδοσφαιριστές ηλικίας 15-19 ετών, μέσα από το δίκτυο ακαδημιών στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιριστών μας από τη Μυτιλήνη.

Η δυναμική του Αιολικού μεγαλώνει και σίγουρα το όνομα του συλλόγου συζητιέται πιο έντονα από ποτέ, αφενός λόγω της διεκδίκησης της ανόδου στη Super League 2, αφετέρου εξαιτίας των σταθερών βημάτων που πραγματοποιεί ο σύλλογος στις αναπτυξιακές ηλικίες.”

 

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.sportlesvos.gr