Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου σε Μπουρνου “"Δεν γυρίζουμε πίσω στην μεταναστευτική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ "


Σε απάντηση των δηλώσεων του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

 

“Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς μίλησε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro για την ανάγκη περιορισμού των μεταναστευτικών ροών και τα αποτελέσματα της πολιτικής που ασκεί η Ελλάδα στο μεταναστευτικό και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μπουρνούς προτείνει να επιστρέψουμε στην πολιτική που προκάλεσε την μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα και μετέτρεψε τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών. Σήμερα, η Ελλάδα , σε αντίθεση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεταναστευτικού.

Έχουμε μειώσει τις μεταναστευτικές ροές, έχουμε αποσυμφορήσει σημαντικά τα νησιά μας, έχουμε μειώσει τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες. Τα ορατά αποτελέσματα της πολιτικής που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε, μας δίνουν ισχυρή θέση στη διαπραγμάτευση για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Θα συνεχίσουμε την πολιτική που αντιμετώπισε τη μεταναστευτική κρίση και μειώνει τις επιπτώσεις της για τους Έλληνες πολίτες, βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης για τους διαμένοντες αιτούντες άσυλο και απελαύνει ή επιστρέφει στις χώρες προέλευσης όσους δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω στη μεταναστευτική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ.”