Με παρέμβαση Μουτζούρη ανακλήθηκαν τα πρόστιμα και οι ποινές στις ταβέρνες της Μυτιλήνης



Λύθηκε το θέμα με τα πρόστιμα και τις ποινές ( κλείσιμο 15 ημερών) που επιβλήθηκαν χτες αργά το βράδυ σε καταστήματα εστίασης στην Μυτιλήνη.

Νωρίς το πρωί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ενημερώθηκε για το θέμα και επικοινωνώντας με επιχειρηματίες και τους αρμόδιους με παρέμβαση του ίδιου αλλά και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγου Ελευθέριου Ντουρουντού  το θέμα διευθετήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται επίσημη ενημέρωση από τον σύλλογο καταστημάτων εστίασης ασπίδα , ο πρόεδρος του οποίου Νίκος Γιανννακας μιλώντας στο LesvosPost πριν από λίγο δήλωσε " Το θέματα με τα χθεσινά πρόστιμα μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου διευθετήθηκε καθώς υπήρχε κενό στον νομό σχετικά με τα νάυλον των επιχειρήσεων , ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την παρέμβαση του"

Η δήλωση του κ. Γιαννακά:

"Μετά από τα χθεσινά γεγονότα,

Υπηρξε άμεση παρέμβαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου κ. Ντουρουντού, διαπιστώθηκαν παρεκκλίσεις στην εφαρμογή του ελέγχου για τα υγειονομικά μέτρα και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και θα εξεταστούν οι ενστάσεις των καταστημάτων ώστε να γίνουν δέκτες.

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά και δεν θα υπάρξει κλείσιμο επιχειρήσεων.

Οφείλω να πω ένα ευχαριστώ στον κ. Ντουρουντου, τον κ. Μουτζούρη και τον κ. Χριστόφα για το άμεσο ενδιαφέρον να λυθεί το θέμα, καθώς και σε όλους που έδειξαν την συμπαράσταση τους σε αυτές τις δύσκολες εποχές για όλους μας."

-Βραδινό ΣΟΚ για τους επιχειρηματίες

Χτες κλιμάκιο αστυνομικών έκανε ελέγχους σε ταβέρνες της Μυτιλήνης και επέβαλε πρόστιμο 3000€ και 15 μέρες κλείσιμο.

Οι ταβέρνες σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες στον εξωτερικό τους χώρο που βρίσκεται μπροστά από τη θάλασσα, λόγω κρύου κυρίως είχαν κατεβάσει τα νάιλον για να προστατευτούν αφήνοντας ανοιχτή μόνο τη μία τους πλευρά, έναντι δύο όπως προβλέπει ο νόμος και οι αστυνομικές αρχές με βάση όσα λέει ο νομός  πού όμως υπάρχουν πολλά κενά επέβαλαν τα εξαντλητικά πρόστιμα.  

Από το πρόστιμο και το λουκέτο την γλίτωσε η καφετέρια του πρόεδρου του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας, Νίκου Γιαννάκα λόγω της ανοιγόμενης οροφής στον εξωτερικό χώρο

Σύσσωμοι οι καταστηματάρχες ανέβηκαν για να διαμαρτυρηθούν στην αστυνομική δ/νση Λέσβου χωρίς όμως αποτέλεσμα.