Π. Ζαφειριου: «Μια χρόνια απαίτηση των δημοτών έγινε πραγματικότητα. Επιτέλους μπήκε λουκέτο στην δομή του Καρά Τεπέ»- ΒΙΝΤΕΟ


Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Λέσβος όπως της αξίζει», Παναγιώτης Ζαφειρίου, με αφορμή την παράδοση του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ στο Δήμο Μυτιλήνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Δελτίο Τύπου

Μια χρόνια απαίτηση των δημοτών μας έγινε πραγματικότητα. Επιτέλους η δομή του Καρά Τεπέ έκλεισε οριστικά και το ακίνητο που λειτουργούσε ως πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και που επί δημοτικής αρχής Γαληνού είχε μετατραπεί σε προσωρινή δομή φιλοξενίας μεταναστών, πλέον επέστρεψε στο Δήμο Μυτιλήνης και στους δημότες του.

Αναμφίβολα αξίζουν συγχαρητήρια στη δημοτική μας αρχή και στο Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής που έπραξε το αυτονόητο.

Από πλευράς του συνδυασμού μας Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ το κλείσιμο της δομής αυτής ήταν προεκλογική μας δέσμευση ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018 και ήμασταν ο πρώτος και ο μόνος συνδυασμός δια στόματος του επικεφαλής Παναγιώτη Ζαφειρίου, που υπογράμμισε τη σημασία του σημερινού τερματισμού της ως αρχή της επίλυσης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ευελπιστούμε με γοργά βήματα να προχωρήσει και να υλοποιηθεί η αποσυμφόρηση και του προσωρινού καταυλισμού του πεδίου βολής Μαυροβουνίου για να επιτευχθεί η οριστική μετακίνηση των μεταναστών πέρα από τον αστικό ιστό.

Το μεταναστευτικό εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα, που θα λυθεί μόνο με συνεχή προσπάθεια, έξυπνες λύσεις, σοβαρές προτάσεις και διάλογο με την κυβερνητική πλευρά. Αυτό που καλούμαστε από την πλευρά μας να πράξουμε ως χρέος μας, είναι να υπερασπιστούμε επάξια τα συμφέροντα του νησιού μας και των δημοτών του Δήμου Μυτιλήνης.