Σε κακή κατάσταση οι αγροτικοί δρόμοι της Δυτικής ΛέσβουΑνακοίνωση από την Δημοτική παράταξη του δήμου δυτικής Λέσβου "Ξεκινάμε"

" Σε πρόσφατη επίσκεψή μας σε αγροτικούς δρόμους του Δήμου μας διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά πως βρίσκονται σε κακή κατάσταση .

   Οσο κι αν προσπαθεί η δημοτική αρχή να παρουσιάσει το μαύρο – άσπρο με εξαγγελίες για αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.

  Το μόνο που έχει πράξει είναι περιορισμένης έκτασης επιφανειακές παρεμβάσεις ίσα ίσα για να φανεί ότι κάτι έχει κάνει .

    Τα περισσότερα τεχνικά έργα της αγροτικής οδοποιίας ( φρεάτια κ.λ.π) είναι βουλωμενα από την εγκατάλειψη και τη μηδαμινή συντηρηση τους .

Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες επιχωματώσεις ενώ από τις προχειροδουλειές και κακοτεχνίες , το υλικό από το ξύσιμο της αγροτικής οδοποιίας σκεπάζει τα χαντάκια με αποτέλεσμα τα βροχινα ύδατα να δημιουργουν μεγάλα αυλακια κάθετα στους χωματόδρομους ( νεροφαγιές). 

   Από την ανωτέρω κατάσταση , δυσκολεύει περισσότερο η καθημερινότητα των γεωργοκτηνοτρόφων και δημιουργούνται παράλληλα ζημιές στα οχήματα τους, σε ένα κλάδο που θα έπρεπε να στηρίζουμε έμπρακτα καθώς έχει ήδη πληγεί σημαντικά από την υπάρχουσα οικονομική κρίση.

  Η Αγροτική οδοποιία έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί .

   Κατά τα άλλα ψηφίζαμε πιστώσεις χιλιάδων ευρώ για εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών."