Η Ερεσός πλέον διαθέτει ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο


«Ο Δήμος Μυτιλήνης παραδίδει στον Δήμο Δ. Λέσβου ολοκληρωμένο και εκσυγχρονισμένο το κτήριο του Παλαιού Κινηματογράφου της Ερεσού»

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης ολοκλήρωσε τις οικοδομικές και τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο υφιστάμενο κτήριο του Παλαιού Κινηματογράφου, στην Ερεσό. Επομένως, στις επόμενες ημέρες, θα παραδώσει το κτήριο αυτό επισκευασμένο και εκσυγχρονισμένο στο Δήμο Δυτικής Λέσβου για χρήση ως Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο Παλαιός Κινηματογράφος είναι κτήριο που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930 και στο οποίο οι πρώτες επισκευαστικές εργασίες έγιναν από τις δημοτικές αρχές του πρώην Δήμου Ερεσού. Στη συνέχεια, οι μηχανικοί του Δήμου Λέσβου εκπόνησαν τις μελέτες ολικής επισκευής, εσωτερικής διαμόρφωσης, εκσυγχρονισμού όλων των συστημάτων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Οι μελέτες αυτές υπήρξαν προϋπόθεση για να εντάξει ο Δήμος Λέσβου, το 2017, το όλο έργο, συμβατικού προϋπολογισμού 329.004 €, στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Μεταφορών.

Το κτήριο σήμερα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου Πολιτιστικού Κέντρου. Επομένως, θα λειτουργεί ως χώρος διάφορων δραστηριοτήτων (διεξαγωγή εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, κινηματογράφου, μαθημάτων χορού κ.α.).

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι υπήρξα ένας από αυτούς που συνέβαλαν διοικητικά, το 2016-2017, (ακόμη και με προσωπικές παρουσιάσεις στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στην Αθήνα) στην ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για να αποκτήσει η ιστορική κοινότητα της Ερεσού μια σύγχρονη κοιτίδα πολιτισμού.

Είναι περισσότερο, όμως, άξιοι συγχαρητηρίων οι μελετητές, πρώην συνεργάτες μου, μηχανικοί του Δήμου Λέσβου αλλά και οι μηχανικοί σήμερα του Δήμου Μυτιλήνης που επέβλεψαν σωστά το έργο αυτό».