Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της «Δήμητρας» από τη Συκαμιά - Μαρτυρίες αναφέρουν ότι κινείται σε περιοχές της Εύβοιας


H Δήμητρα που αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα, δηλωμένη από τους συγγενείς με το όνομα που υπάρχει στο πιστοποιητικό γέννησης (Δημήτρης Καλογιάννης), εξαφανίστηκε από την περιοχή του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Silver Alert. Είναι σήμερα 64 ετών και εξαφανίστηκε στις 06/04/21.

«Μόλις κάλεσα την γραμμή ζωής για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Έχω την εντύπωση με μεγάλη σιγουριά ότι την Κυριακή το απόγευμα ήταν στο Προκόπι Εύβοιας έξω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου. Κάτι έλεγε μόνος του χαμογελαστά και με χαιρέτησε. Είχε μαζί του ένα μικρό σλιπιμπανκ και ένα ταγάρι χιαστί. Το παντελόνι που φορούσε ήταν λίγο κοντύτερο από το κανονικό και φόραγε και κολιέ στον λαιμό του. Σήμερα το πρωί στις 09:00 τον είδα πάλι με τα ίδια ρούχα στον κεντρικό δρόμο που ενώνει την Χαλκίδα με την Νέα Αρτάκη στην στροφή Τσεκούρα. Αν τον έχει δεi και κάποιος άλλος καλό είναι να ενημερώσει και μακάρι να βρεθεί ο άνθρωπος», έγραψε ο Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος, σε ανάρτηση στο Facebook. 

Την ίδια στιγμή, φίλη του ισχυρίζεται ότι πιθανόν συνάντησε επίσης την Δήμητρα. Συγκεκριμένα, γράφει: «Σήμερα που ανεβαίναμε με τα πόδια στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο λίγο μετά τον Άγιο, μας μίλησε ένας κύριος που έψαχνε πώς να πάει στον Άι Γιώργη. Μοιάζει πολύ με την φωτογραφία. Μακάρι να βρεθεί».

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που μεταδίδει το stonisi.gr Μυτιληνιός της Αθήνας που έμαθε ότι αγνοείται ο Δημήτρης της Σκάλας Συκαμνιάς μετέβη χτες στη Χαλκίδα, όπου επιχειρηματίας της περιοχής είχε δηλώσει ότι είδε τον Δημήτρη, για να διαπιστώσει ότι τελικά ήταν άλλο άτομο που του έμοιαζε πολύ.

Συγκινητικό το ενδιαφέρον του συντοπίτη μας να βρει τον Δημήτρη


Η ζωή της Δήμητρας

Στα 14 της, η Δήμητρα είχε πει στους γονείς του ότι ήταν κορίτσι. Εκείνοι αντέδρασαν κλείνοντάς την σε ίδρυμα, κι όταν βγήκε της έριχναν κρυφά στο φαγητό ισχυρά φάρμακα. Δραπέτευσε στην Αθήνα όπου έζησε άστεγη για χρόνια, αλλά τελικά είχε γυρίσει στο χωριό του νησιού για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της – για 25 χρόνια.

Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, είχε δεχθεί επιθέσεις και εισβολές από συμμορία ανηλίκων, μέσα στο σπίτι της, στη Σκάλα Συκαμνιάς της Λέσβου.

https://www.lifo.gr/