Πρόσκληση του Πανάγου Κουφέλου στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να επισκεφτεί ο ίδιος την Λέσβο για την καταγραφή των ζημίων


«Παρέμβαση σε ΕΛΓΑ για δρομολόγηση και συντονισμό σχετικών θεμάτων με προτεραιότητα την επιτάχυνση των αποζημιώσεων από τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο»

 Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες αποζημιώσεως των πληγέντων από την πρόσφατη θεομηνία της 21ης Μαΐου 2021 αντιλαμβανόμενος τα πολλαπλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι εν λόγω επιχειρηματίες - αγρότες, κάνοντας γνωστό ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  συνδράμει σε ό,τι της έχει ζητηθεί για την επίσπευση της όλης διαδικασίας, έχει από την πρώτη στιγμή αναλάβει πρωτοβουλίες και συμβάλλει στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν στην πράξη τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Την ίδια μέρα παρακολουθώντας από κοντά το φαινόμενο της κακοκαιρίας που έπληξε το νησί, αντιλαμβανόμενος την αγωνία των πληγέντων, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή τομέα κ. Πανάγος Κουφέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προτεραιότητα για μας αποτελεί η αποζημίωση των πληγέντων. Από σήμερα κιόλας έχουμε ξεκινήσει τη συνεργασία μας με τον ΕΛ.Γ.Α για την καταγραφή των ζημιών. Όταν η φύση  δείχνει το μέγεθος της δύναμης της εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι άμεσα να επουλώσουμε πληγές».

Με έγγραφο του δε στον ΕΛΓΑ  και στον Πρόεδρο του Οργανισμού  κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο  εισηγείται άμεσα μέτρα διευθέτησης του προβλήματος καθώς και  αξιολόγηση της  κατάστασης από τον ίδιο και δρομολόγηση των απαραίτητων αποζημιώσεων  πέραν των όποιων χρονοβόρων καθυστερήσεων του Κανονισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.