Πανελλαδική καμπάνια των Προσκόπων της Λέσβου για τη σωτηρία των αδέσποτων γατών του Καρά Τεπέ


Ας κάνουμε την υπόθεση της σωτηρίας των αδέσποτων γατών του Καρά Τεπέ προσκοπική υπόθεση.

«Πιστοί στο Νόμο των Προσκόπων που ορίζει ‘Ο Πρόσκοπος αγαπά τη φύση και προστατεύει το περιβάλλον’, ας κάνουμε προσκοπικό παιχνίδι τη σωτηρία των αδέσποτων γατών του Καρά Τεπέ» λένε οι Πρόσκοποι της Λέσβου δημοσιοποιώντας στην Προσκοπική Κοινότητα σε όλη την Ελλάδα το πρόβλημα της επιβίωσης περίπου 200 γατών που ζούσαν με τους πρόσφυγες στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ και ο οποίος πλέον έχει κλείσει.

Όπως αναφέρουν στην έκκληση τους προς τους Προσκόπους όλης της Ελλάδας στους οποίους απευθύνονται μέσω του Γενικού Εφόρου και των Περιφερειακών Εφόρων όλης της χώρας, ο δημοτικός καταυλισμός φιλοξενίας προσφύγων του Καρά Τεπέ έκλεισε στις 29 του περασμένου Απριλίου και οι φιλοξενούμενοι σε αυτόν πρόσφυγες αναχώρησαν για την άλλη Ελλάδα, το εξωτερικό ή άλλον καταυλισμό στο νησί, αφήνοντας όμως πίσω τους 200 περίπου αδέσποτες γάτες. Πολλές από αυτές στειρωμένες, άλλες όχι, στο σύνολο τους όμως γάτες που είχαν μάθει να ζουν στους χώρους διαμονής των προσφύγων σε συνθήκες οικόσιτων ζώων και να τρέφονται από τους ανθρώπους.

Ας σημειωθεί ότι ένα μήνα τώρα οι γάτες του Καρά Τεπέ φροντίζονται από εθελοντές πρώην εργαζομένους στον καταυλισμό, ενώ κάποιες έφυγαν σε αναζήτηση τροφής (και ανθρώπων) ενώ άλλες χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα μια και ο πρώην καταυλισμός βρίσκεται σε επαφή με κεντρικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για υιοθεσίες αλλά και για τροφές (ποσότητα περίπου 10 κιλών την ημέρα) ούτως ώστε και αυτό το πρόβλημα να αντιμετωπισθεί με τον τρόπο που εμείς οι Πρόσκοποι καλά ξέρουμε, την αλληλεγγύη» αναφέρουν οι Πρόσκοποι της Λέσβου καλώντας τους Προσκόπους όλης της χώρας να κάνουν την υπόθεση της σωτηρίας των γατών του Καρά Τεπέ προσκοπική υπόθεση.

 

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου καλούν τους Προσκόπους όλης της χώρας:

- Να συγκεντρώσουνε χρήματα και να τα καταθέσουνε στο λογαριασμό του pet shop ΓΙΑΤΑΚΙ με αιτιολογία “Για την Ολυμπία – Καρά Τεπέ”. Ο αριθμός του λογαριασμού (Εθνική Τράπεζα) είναι: GR7101104150000041564008765

- Όσοι πάλι θέλουνε να υιοθετήσουνε μια από τις αδέσποτες γάτες του Καρά Τεπέ ας απευθυνθούμε inbox στο λογαριασμό Stray cats of Kara Tepe στο Facebook https://www.facebook.com/groups/174753797769357

 

- Τέλος να δημοσιοποιήσουνε την καμπάνια όσο περισσότερο μπορούνε.