Σε Πέτρα, Αναξο και Σκάλα Πολιχνιτου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης


Στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την πρόσφατη κακοκαιρία περιόδευσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Στην Πέτρα και στην Άναξο, τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την πρόσφατη κακοκαιρία, περιόδευσε την Τρίτη 25.05.2021 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολο Αλατζά και τον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Πανάγο Κουφέλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Πέτρας Κωνσταντίνου Πάππου.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τις ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις να συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες και να ενημερωθεί για την κατάσταση στην περιοχή.

 

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την Σκάλα Πολιχνίτου επισκεφτήκαμε σήμερα με τους συνεργάτες μου την Πέτρα και την Άναξο, περιοχές που όπως διαπιστώσαμε επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία. Διαπιστώσαμε μεγάλες ζημιές και κατανοούμε πλήρως την αγωνία των επιχειρηματιών που περίμεναν πως και πώς να δουλέψουν στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου. Ξεκινάμε ως Περιφέρεια την καταγραφή των ζημιών, καλούμε όλες τις επιχειρήσεις που επλήγησαν να καταθέσουν αιτήσεις για αποζημίωση και αναζητούμε ήδη τρόπους να μπορέσουμε αυτό να γίνει και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις των επιχειρηματιών θα κατατίθενται στο γραφείο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Βουρνάζων 2, Μυτιλήνη στον 1ο όροφο και οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν  να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας  2251200300, 2251354810 και 2251354809

 

Και στην Σκάλα Πολιχνίτου

Την Σκάλα Πολιχνίτου επισκέφτηκε την Δευτέρα 24.05.2021 ο   Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Πανάγο Κουφέλο. Συναντήθηκε με κατοίκους και αλιείς και είδε από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν στο λιμάνι και τις επιχειρήσεις από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις επέστρεψα από την Αθήνα και αμέσως επισκέφτηκα την Σκάλα Πολιχνίτου, προκειμένου να διαπιστώσω από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν εκεί από την πρόσφατη κακοκαιρία. Πέραν της καταγραφής που ξεκινάμε ως Περιφέρεια για την αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν, αναζητούμε τρόπους να αποζημιωθούν και οι αλιείς οι οποίοι υπέστησαν επίσης μεγάλες ζημιές».