Καταγγελία απο την παράταξη «Ξεκινάμε» για τον μεγάλο αριθμό θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου Δυτικής Λέσβου


Ανακοίνωση από την Δημοτική  Παράταξη ΞΕΚΙΝΑΜΕ του ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 

 

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δυτικής Λέσβου (25/5/2021),  η παράταξη μας διαμαρτυρόμενη αποχώρησε από τη συνεδρίαση μη λαμβάνοντας μέρος με ότι αυτό συνεπάγεται .

Με  τη κίνηση  αυτή , δείχνουμε  για άλλη μία φορά τη δυσαρέσκειά μας στον τρόπο που επιλέγει η Δημοτική Αρχή να  λειτουργεί την οικονομική επιτροπή με πάγια τακτική να μην έχουμε πλήρη και έγκυρη ενημέρωση  για τα  εκτός ημερήσιας θέματα. Σήμερα ειδικά ,τα εκτός ημερησίας θέματα ήταν  πέντε στον αριθμό και μας παραδόθηκαν στην έναρξη της λειτουργίας της οικονομικής επιτροπής. 

Το γεγονός αυτό αντίκειται στη δημοκρατική διάταξη διαλόγου των θεμάτων συζήτησης , ώστε  να μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τα θέματα και να παίρνουμε θετικές αποφάσεις ή να διαφωνούμε με τις αρχικές προτάσεις.

Λυπούμαστε  γιατί αυτές οι πρακτικές δεν συμβαίνουν  πρώτη φορά , γεγονός που μας οδηγεί σε καταστάσεις όπως η σημερινή.

Ενημερώνουμε τη Δημοτική Αρχή να συμμορφωθεί ως προς τα δημοκρατικά ιδεώδη  λειτουργίας της  οικονομικής επιτροπής με σεβασμό στην αντιπολίτευση και όχι «ετσιθελικά» να συνεδριάζει  παίρνοντας αποφάσεις λόγω της πλειοψηφίας των μελών της.

Έχουμε χρέος απέναντι στον πολίτη και πρέπει να τον κοιτάμε στα μάτια λέγοντάς του, ότι σε όποια παράταξη και αν ανήκουμε , πάντα κοιτάμε το συμφέρον του Δήμου. Με αυτές τις πράξεις , αποδεικνύετε ότι δεν θέλετε τον διάλογο , γι αυτό και παρακαλούμε να μη συμβεί ξανά η ίδια κατάσταση. 

Θα επανέλθουμε !