"Δώρο" 90.000€ από Μηταράκη σε Βερρο για την κατασκευή γηπέδου στην Σκάλα Συκαμιάς



90.000€ δίνει το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου από το Ταμείο Αλληλεγγύης στον δήμο δυτικής Λέσβου για την κατασκευή γηπέδου στο πρώην Stage 2 στην Σκάλα Συκαμιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος είχε αναρτήσει πανηγυρική ανακοίνωση στο προφίλ του για την χρηματοδότηση του νέου γηπέδου με 90.000€ χωρίς όμως να αναφέρει από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα.



Η ανακοίνωση του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου

Νέες χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, με βάση τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το νόμο 4662/20 και την υπ΄ αριθμ. 3999/2020 ΚΥΑ. 

Κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι δήμοι Δυτικής Λέσβου, Χίου και Ζηρού χρηματοδοτούνται με συνολικό ποσό 875.000 €, για δημοτικά έργα, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν, κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών. 

Συνολικά, έχουν διατεθεί -μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου- 13.085.341 € σε 25 Δήμους ανά την επικράτεια.