Εργατικό Κέντρο Λέσβου: Στους δρόμους για την κατάργηση του 8ωρου


Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς στις 03 Ιουνίου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας στο ακέραιο της κατευθύνσεις και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, των μεγαλοεργοδοτών και της Ε.Ε φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα, που δίνει τη χαριστική βολή στο 8ωρο, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στην κυριακάτικη αργία και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.

Η κυβέρνηση με το αντεργατικό τερατούργημα νομοθετεί τις 10 με 13 ώρες εργασίας την ημέρα, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, καθιερώνει την τηλεργασία χωρίς όρια, προχωράει στην απελευθέρωση των απολύσεων. Εκτός όλων των άλλων προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία, βάζει νέα εμπόδια στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση προσπαθώντας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

Η κατάργηση του 8ωρου αποτελεί ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας!

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν θα μείνουμε θεατές στο σφαγιασμό μας. Τώρα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω και θέλουν να δουλεύουμε «ήλιο με ήλιο» χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας για να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό νομοσχέδιο, για να καταργηθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα και εν μέσω πανδημίας αντί να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας του λαού προετοίμαζε το «έδαφος» για ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα και για την κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης.  Αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα σιωπήσουν μπροστά σε αυτήν την επίθεση, στην τρομοκρατία και την καταστολή που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση είναι γελασμένοι! Η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων στην πράξη θα σπάσει τις συγκεκριμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης!

Σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε δεν χωράει η μοιρολατρία, δεν γίνεται να αποδεχτούμε ότι για άλλη μια φορά θα πληρώσει ο λαός και η εργατική τάξη. Είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή μας ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας και τις διεκδικήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνες!