7η θέση και ρεκόρ για την Όλγα Φιασκα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Βάδην της ΤσεχίαςΣτον δυσκολότερο αγώνα της καριέρας της, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Βάδην της Τσεχίας, η Όλγα Φιάσκα κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει τον εαυτό της, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ στα 20χλμ αλλά να συνδυάσει την επίδοσή της και με την 7η θέση στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 23 ετών, έχοντας να συναγωνιστεί αθλήτριες έως και 3 χρόνια μεγαλύτερές της!

Η Μυτιληνιά βαδίστρια της Αθλοκίνησης, που προπονείται με τον Γρηγόρη Κοντό, ολοκλήρωσε τον αγώνα της σε 1:36.51 κατεβάζοντας το ατομικό της ρεκόρ κατά 2 δυτερόλεπτα (είχε 1:36.53 στα Μέγαρα τον Φεβρουάριο). Η Φιάσκα, που έχει γεννηθεί το 2001, τερμάτισε πίσω από τις τρεις Τουρκάλες Ντεμίρ (2001), Μπεκμέζ (2000) και Ντοστ (2000), τη Γαλλίδα Πολίν Στέι (2001) και την Ιταλίδα Σάρα Μπουγκλίσι (2001).

Ο αγώνας στην πόλη Ποντεμπράντι της Τσεχίας ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός. Στην εκκίνηση του αγώνα των 20χλμ βρέθηκαν αθλήτριες της κατηγορίας γυναικών, με την πρωταθλήτρια από τα Πάμφιλα να κατακτά την 30η θέση στη συνολική κατάταξη, την 7η στην κατηγορία Κ23 και την 5η μεταξύ των συνομίληκων της αθλητριών. Μάλιστα, η βελτίωση του ατομικού της ρεκόρ αποδεικνύει πως πάλεψε με όλες τια δυνάμεις της για τον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Πλέον, η Φιάσκα θα μεταβεί σε λίγες ημέρες στην Καρδίτσα όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει τπυ Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 (8-11/7) στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

πηγή https://www.sportlesvos.gr