Τους περίμενε 40 λεπτά.... - Βίντεο ντοκουμέντο



Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω της ακύρωσης της προγραμματισμένης συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με την αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών που επισκέφτηκαν το νησί.

 Μια κακή συνεννόηση και ένας λάθος από πλευράς της υπευθύνου που συνόδευε την αποστολή και ήταν υπεύθυνη για το πρόγραμμα, «έβαλε» σε μπελάδες τον Περιφερειάρχη, παρότι ο ίδιος «στήθηκε» να περιμένει για 40 λεπτά . 

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί εδώ και μέρες για τις 14.00 το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με τα mail που στάλθηκαν από την πλευρά της υπεύθυνης της αποστολής των ευρωβουλευτών στις 6 και στις 7 Μαΐου ενώ επιβεβαιώθηκε και μια μέρα νωρίτερα. 

Μάλιστα την ημέρα της συνάντησης από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας είχε σταλεί και δελτίο τύπου σχετικά ενώ είχε κληθεί και κέτερινγκ προκειμένου να δοκιμάσουν οι ευρωβουλευτές τοπικά εδέσματα. 

Από τις 13.50 ο Περιφερειάρχης μαζί με συνεργάτες του και τρία τοπικά τηλεοπτικά συνεργεία, βρίσκονταν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και περίμεναν την αποστολή των ευρωβουλευτών. Μετά από 30 λεπτά αναμονής έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με την υπεύθυνη που συνόδευε την αποστολή, ωστόσο αυτή δεν κατέστη δυνατή καθώς το κινητό ήταν απενεργοποιημένο.

Λίγο πριν της 14.30 και ενώ η αναμονή είχε φτάσει κοντά στα 40 λεπτά, μην έχοντας καμία επίσημη ενημέρωση, ο Περιφερειάρχης αποχώρησε από την αίθουσα, καθώς είχε άλλο ραντεβού στις 15.00 εκτός Περιφέρειας και θεώρησε ότι για κάποιο λόγο οι ευρωβουλευτές δεν θα πήγαιναν στην συνάντηση. 

Πέντε λεπτά αργότερα η αποστολή των ευρωβουλευτών εμφανίστηκε συνοδευόμενη από τον κ. Λογοθέτη, Γραμματέα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου εκεί ενημερώθηκαν για την αποχώρηση του Περιφερειάρχη.

Προς στιγμήν επικράτησε σύγχυση καθώς υποστήριζαν ότι το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο για τις 14.30, ωστόσο μετά την απόδειξη των επίσημων mail με την ώρα συνάντησης των 14.00 έκαναν λόγο για κακή συνεννόηση αποδεχόμενοι το λάθος από πλευράς του. Να σημειωθεί πως όπως έγινε εκ των υστέρων γνωστό, βρίσκονταν σε ταβέρνα στο Φανάρι και από εκεί κατευθύνθηκαν προς την Περιφέρεια. 

Το LesvosPost εξασφάλισε βίντεο που δείχνει τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του να αναμένουν στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου, όπου διακρίνονται και τα δώρα που είχαν ετοιμάσει για να τους δώσουν.