Εκδήλωση τιμής από την περιφέρεια στα θύματα των Αγώνων του Ελληνικού Έθνους της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.


Ημέρα απόδοσης τιμής και μνήμης στα θύματα των Αγώνων του Ελληνικού Έθνους , του Ιερού αγώνα κατά του Ναζισμού και του Φασισμού και του αγώνα της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

Η Ημέρα Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου εορτάσθηκε χθες και στη Λέσβο. Ημέρα απόδοσης τιμής και μνήμης στα θύματα  των  Αγώνων του Ελληνικού Έθνους , του Ιερού αγώνα κατά του Ναζισμού και του Φασισμού  και του αγώνα της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.  

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μυτιλήνη, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε o Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Πανάγος Κουφέλος.

Ο κ. Κουφέλος  παραβρέθηκε στη Δοξολογία  στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης  και κατέθεσε στέφανο στο Άγαλμα της Ελευθερίας .

Αμέσως  μετά τη λήξη της λιτής τελετής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα, όλους εκείνους που πρόσφεραν τη ζωή τους  στον  αγώνα για την Ελευθερία.

Τιμούμε σήμερα τον Ιερό αγώνα κατά του Ναζισμού και του Φασισμού.

Τιμούμε τον αγώνα του Ελληνικού Λαού, της Εθνικής Αντίστασης.

Η λήξη του πολέμου που πλήγωσε την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο με εκατομμύρια νεκρούς, μένει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας σηματοδοτώντας την αρχή μιας Ενωμένης Ευρώπης , ενός κόσμου Ειρήνης.

Η Αλληλεγγύη και η Δημοκρατία ,τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Ισότητα και η καταδίκη των διακρίσεων και του μίσους, του Ναζισμού και του Φασισμού σε κάθε μορφή και χρώμα ,εξασφαλίζουν ελεύθερα την οικονομική, κοινωνική και μορφωτική ανάπτυξή μίας χώρας.

Είναι αρχές  που χαρακτηρίζουν το Έθνος μας, το Έθνος των Ελλήνων».