Στο εφετείο κακουργημάτων η υπόθεση του Lesvoshop


Την προ 15ετίας υπόθεση του συσκευαστηρίου της Lesvoshop A.E., θυγατρικής εταιρείας της ΑΕΝΑΛ Α.Ε, (Αναπτυξιακής Επιχείρησης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου Α.Ε), εταιρείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, στέλνει να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης με ένα βούλευμα 125 σελίδων.

Σύμφωνα με αυτό οδηγούνται στο ακροατήριο ο κ. Γιώργος Διακορώνας τότε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της Lesvoshop A.E και η κ. Πόπη Γόμου Πρωτογεράκη ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lesvoshop Α.Ε αλλά και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΜΗΧΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε».

Ο πρώτος (που να σημειώσουμε ότι στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε στη Μυτιλήνη ως στέλεχος της «Χρυσής Αυγής») κατηγορείται γιατί προκάλεσε ζημιές στην περιουσία της εταιρείας ύψους 624.130 ευρώ. Ποσό που προήλθε από διαδικασίες σχετικές με την αγοραπωλησία του συσκευαστηρίου της εταιρείας αλλά και την έκδοση επιταγών σε προμηθευτές που ουδέποτε εξοφλήθηκαν.

Ιδιαίτερα ας σημειωθεί η σύνδεση στο βούλευμα της Lesvoshop Α.Ε με την μητρική εταιρεία ΑΕΝΑΛ Α.Ε της οποίας ο κ. Διακορώνας ήταν επίσης Πρόεδρος και ουσιαστικός διαχειριστής και στην οποία επικρατούσε ένα «σύμμεικτο και χωρίς λογιστική τάξη σύστημα που γεννούσε συνεχώς υποχρεώσεις συσσωρεύοντας ζημιές και λειτουργούσε χωρίς τήρηση των αρχών της οικονομικότητας, της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας».Η δεύτερη, (εν ενεργεία σήμερα αιρετή Περιφερειακή Σύμβουλος), κατηγορείται γιατί με την διαδικασία της προμήθειας των μηχανημάτων τυποποίησης προκάλεσε στην εταιρεία ζημιές 451.032 ευρώ.

Πηγή www.stonisi.gr