Νέο τουρκικό fake news για το προσφυγικό σε βάρος της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο απόηχος των επεισοδιακών δηλώσεων Δένδια - Τσαβούσογλου βρίσκει την Άγκυρα ζαλισμένη από τα απανωτά διπλωματικά χτυπήματα που δέχθηκε και μάλιστα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Αιφνιδιασμένος από τις απαντήσεις που έλαβε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τα κατεχόμενα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας το άσπρο - μαύρο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σφυροκόπησε τον… φίλο του Μεβλούτ βάζοντας όλα τα ζητήματα στο τραπέζι, παραθέτοντας μάλιστα και στοιχεία για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Η επόμενη μέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δείχνει πλέον διαφορετική μετρά το μπρα ντε φερ Δένδια – Τσαβούσογλου. Η Αθήνα ξεκαθάρισε τις κόκκινες γραμμές της ενώ την ίδια στιγμή φτιάχνει μια θετική ατζέντα για να συνεχιστεί ο διάλογος με την Άγκυρα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει προσκαλέσει τον Τούρκο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ μια συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

 

Προκλητικές κατηγορίες Σοϊλού κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό

Τη σκυτάλη των προκλήσεων από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών πήρε ο υπουργός των Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος κατηγορεί την Ελλάδα για απάνθρωπη συμπεριφορά εναντίον των προσφύγων.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας επιχειρούν να ρίξουν βενζίνη και να κάψουν ανθρώπους, αυτή είναι σφαγή υπό την επίβλεψη της Ευρώπης», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Σοϊλού σε ανάρτησή του στο Twitter, ενώ πρόσθεσε: «Όσο η Ευρώπη συνεχίζει να κακομαθαίνει την Ελλάδα και συνεχίζει να σιωπά θα γραφτεί στην ιστορία ως ο ηθικός αυτουργός αυτού του κακού».

πηγη www.megatv.com/