Συνάντηση Γιάννη Μπουρνού με Εμπορικό Σύλλογο Καλλονής


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής, κ. Βαγγέλη Χαλκοδαίμονα, είχε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Συντονιστής της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος, Σταύρος Καραβασίλης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Καλλονής και συνολικά της Δυτικής Λέσβου. Η οικονομική κρίση που γεννά η πανδημία, αλλά και η απουσία ουσιαστικής κρατικής στήριξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απειλεί άμεσα δεκάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, η αποψίλωση της Καλλονής από νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΔΟΥ και τώρα ΕΛΤΑ) δυσχεραίνει αφάνταστα την καθημερινότητα των πολιτών της Δυτικής Λέσβου, που για απλές διοικητικές πράξεις και δοσοληψίες είναι αναγκασμένοι να κατεβαίνουν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Συζητήθηκαν ακόμη οι αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Λέσβου, από τον πρωτογενή τομέα έως τον τουρισμό, και συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να είναι σε τακτική επικοινωνία, ώστε να αναδεικνύονται στη Βουλή όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της περιοχής.