Εύσημα για την λειτουργία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Λέσβου


Παρέμβαση των δύο μεγαλύτερων συλλόγων παράκτιας επαγγελματικής αλιείας του νησιού μας μετά τα υπονοούμενα Χατζηκομνηνού για ξεχαρβάλωμα της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής

Στο πλευρό της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λέσβου, τάσσονται οι δύο μεγάλοι επαγγελματικοί σύλλογοι παράκτιας αλιείας  του νησιού μας και συγκεκριμένα ο Σύλλογος «ΜΑΚΑΡ» και ο Σύλλογος «Άγιος Νικόλαος», οι οποίοι εδρεύουν σε Καλλονή και Πέραμα αντίστοιχα. Οι δύο σύλλογοι σε κοινή ανακοίνωσή τους, απαντούν επί της ουσίας στην τοποθέτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη Λέσβου και περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Μουτζούρη, Άρη Χατζηκομνηνού ο οποίος σε πρόσφατη τοποθέτησή του, η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε και στο «Ν» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «…έγιναν παρεμβάσεις στο διοικητικό μηχανισμό της Περιφέρειας με αφορμή την τοποθέτηση του Προϊσταμένου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, «Παρεμβάσεις που οδήγησαν στο ξεχαρβάλωμα της υπηρεσίας..». Επί της ουσίας οι δύο σύλλογοι στην ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν πως όχι μόνο δεν ξεχαρβαλώθηκε η υπηρεσία με τις αλλαγές που έγιναν αλλά αντίθετα αποκατάσταθηκε η τακτική επικοινωνία των αλιέων με την Κτηνιατρική.

 

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνεται:

«Μεγάλος αριθμός διοικητικών πράξεων που αφορούν τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες και συνάπτονται με τη δημόσια υγεία, εκδίδονται από τη Διεύθυνση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε: αδειοδότηση μεγάλων αλιευτικών σκαφών (καΐκια), αδειοδότηση οχημάτων λιανικής πώλησης ιχθύων και λοιπών αλιευμάτων, έλεγχος εξαλίευσης οστράκων, έκδοση πιστοποιητικών διακίνησης οστράκων, δειγματοληψία οστράκων και νερού σε εβδομαδιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (αφορά τον κόλπο Καλλονής) για έλεγχο του μικροβιακού τους φορτίου, με αποστολή των δειγμάτων στα αρμόδια εργαστήρια κ.α.

Από την περιγραφή και μόνο των αρμοδιοτήτων αυτών, είναι προφανής η κρισιμότητα της εύρυθμης λειτουργίας της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, τόσο για τη διαφύλαξη και προστασία της δημόσιας υγείας, όσο και για την καλώς εννοούμενη εξυπηρέτηση των επαγγελματικών μας συμφερόντων.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίσαμε ως Σύλλογοι πολλά και σοβαρά προβλήματα στη συνεργασία μας με την Υπηρεσία αυτή,  ακόμη και σε επίπεδο επικοινωνίας, που κατά κύριο λόγο οφείλονταν σε ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας.

Ωστόσο εδώ και ένα έτος μετά την αλλαγή του Δ/ντή της Κτηνιατρικής, όχι μόνο δεν διαπιστώσαμε «ξεχαρβάλωμα», αλλά συντελέστηκε πολύ μεγάλη πρόοδος στη λειτουργία της υπηρεσίας και υπήρξε θεαματική βελτίωση στην ανταπόκριση και κατανόηση της υπηρεσίας στις ανάγκες μας και στα προβλήματά μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μέλη των συλλόγων μας εξυπηρετούνται άμεσα, τις περισσότερες φορές αυθημερόν, σε αντίξοες συνθήκες μάλιστα, λόγω των περιοριστικών μέτρων, την λήψη των οποίων επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο νέος Διευθυντής και όλοι οι υπάλληλοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ενέσκυψαν με προθυμία και σοβαρότητα για την εύρεση λύσεων στα, επί έτη πολλά, εκκρεμή ζητήματα των επαγγελματιών αλιέων. Αποκαταστάθηκε τακτική επικοινωνία μας ακόμη και για ήσσονος σημασίας προβλήματά μας, ενώ δρομολογήθηκε η επίλυση χρόνιων και σημαντικών ζητημάτων που μας ταλαιπωρούσαν και δυσχεραίναν την καθημερινότητά μας», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Παράκτιας Αλιείας «Μάκαρ» από την Καλλονή και «Άγιος Νικόλαος» από το Πέραμα.

 

Πηγή https://stonisi.gr/