Σοβαρές καταγγελίες από την Παλλεσβιακη Ένωση συνταξιούχων για τους εμβολιασμούς στο Κ.Υ Μυτιλήνης


Διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή εμβολιασμού πολιτών

Ύστερα από διαμαρτυρίες πολλών ασφαλισμένων και συνταξιούχων πολιτών της Μυτιλήνης και έχοντας προσωπική εικόνα από στελέχη του συνταξιοδοτικού κινήματος, θεωρούμε απαράδεκτη την κατάσταση σε ότι έχει σχέση με την διεξαγωγή του εμβολιασμού πολιτών στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης (πρώην ΙΚΑ).

Αν είναι  δυνατόν μέσα σε ένα δωματιάκι, καλά-καλά δεν είναι 10 τ.μ., να εμβολιάζονται 4 άνθρωποι συγχρόνως, χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις που πρέπει να έχει ο ένας από τον άλλον!!

Καθημερινά στις ανακοινώσεις τους οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι, αλλά και τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου υγείας για την πανδημία,  ενημερώνουν ότι η τήρηση αποστάσεων είναι ένα από τα βασικά μέτρα προστασίας των πολιτών έναντι του κορωνοϊού. Πώς προστατεύονται λοιπόν οι πολίτες; Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχει επαρκής χώρος, είναι απαράδεκτο και μόνο που λέγεται.

Η χωρητικότητα του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης  είναι υπεραρκετή, ώστε να διαμορφωθεί μεγαλύτερος χώρος για τον εμβολιασμό, όπως γίνεται στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, με όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις.

 Επίσης  σε άλλο δωματιάκι ίδιων τετραγωνικών μέτρων δίπλα ακριβώς στο χώρο που γίνεται ο εμβολιασμός, με εσωτερική πόρτα, είναι υγειονομικοί υπάλληλοι που διεκπεραιώνουν άλλα θέματα (πληροφορίες, διευκρινίσεις σε πολίτες). Είναι σωστό και λογικό με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας  των ανθρώπων και των υγειονομικών που βρίσκονται μέσα στο κτίριο, καθημερινά να συνωστίζονται 8-9 άτομα πολίτες και υγειονομικοί σε δυο μικρά δωματιάκια που δεν ξεπερνούν τα 20 τ.μ.;

   Απευθυνόμαστε σε κάθε αρμόδιο για το θέμα αυτό και ζητάμε άμεσα την αντιμετώπισή του.

 

Οι Διοικήσεις των Σωματείων

Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξ/χων ΙΚΑ                                    Ένωση Συνταξ/χων ΝΑΤ Λέσβου

                  

         Ο Πρόεδρος                               Ο Πρόεδρος

 

   ΕΥΑΓΓ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ                                                        ΕΥΣΤΡ.ΚΟΠΑΝΟΣ