Διευκρινίσεις απο το Λιμενικό ταμείο για το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με την δωρεάν παραχώρηση νερού και ρεύματος σε σκάφος του Λ.Σ



Οι απαντήσεις του λιμενικού ταμείου σχετικά με θέμα- καταγγελία που αναρτήθηκε στα Λιμενικά Νέα και αναδημοσιεύθηκε χτες από το LesvosPost.

Να σημειωθεί ότι σαν LesvosPost μετά τις σχετικές χθεσινές επικοινωνίες που είχαμε το θέμα κατέβηκε από την ιστοσελίδα μας και αναρτήσαμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου.:

        Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι έχει αναρτηθεί, στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κείμενο με τίτλο ‘’ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ….. ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΄΄, κάτι το οποίο είναι πέρα για πέρα αναληθές και ψευδέστατο.

        Για το συγκεκριμένο θέμα, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι το Δ.Λ.Τ.Λ., ανέκαθεν έως και σήμερα, που ελλιμενίζεται μεγάλος αριθμός μικρών και μεγάλων σκαφών (Π.Α.Θ.), λόγω των συνθηκών που υφίστανται στην περιοχή μας, όχι μόνο δεν έχει αρνηθεί ποτέ την παροχή υδροδότησης, αλλά και ηλεκτροδότησης, σε όσα πλοία έχουν ανάγκη αυτής, αλλά έχει προβεί και σε παραγγελία νέων PILLARS, με ειδικά ενισχυμένες πρίζες , εις αντικατάσταση των υπαρχόντων, που βρίσκονται εντός του περίφραχτου χώρου του Λιμένα Μυτιλήνης, ειδικά για την δωρεάν υδροδότηση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκλειστικά και μόνο των σκαφών του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ.

       Ενημερωθήκαμε το μεσημέρι της 06/04/2021, ότι ήλθε κάποιο πλωτό σκάφος του Λ.Σ. και όχι Π.Α.Θ. όπως αναφέρεται, από άλλο λιμάνι προκειμένου να συνδράμει στο έργο του Λ.Σ. και ζήτησε να υδροδοτηθεί και να ηλεκτροδοτηθεί.

Υποδείξαμε το συγκεκριμένο σημείο εντός του περίφραχτου χώρου του Λιμένα Μυτιλήνης, στον οποίο ελλιμενίζονται αποκλειστικά και μόνο σκάφη του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ και στο οποίο βρίσκονται PILLARS, ειδικά και μόνο για την δωρεάν υδροδότηση και ηλεκτροδότηση των σκαφών αυτών, όπως και έγινε, χωρίς κανένα πρόβλημα και καμία αντίδραση από κανένα.

       Από ποιόν και για ποιο λόγο προήλθε αυτή η ψευδής και συκοφαντική ενημέρωση και για ποιόν σκοπό μας είναι άγνωστο και παρακαλούμε τους υπεύθυνους της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, να αποσύρουν άμεσα αυτή την ψευδέστατη παραπληροφόρηση και να ζητήσουν συγνώμη από την Διοίκηση του Δ.Λ.Τ.Λ. για τον άδικο διασυρμό που υπέστησαν καθότι είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν, διότι προφανώς είχαν λανθασμένη πληροφόρηση.

       Το Δ.Λ.Τ.Λ. καλύπτει όλες τις ανάγκες υδροδότησης, των σκαφών του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ, αλλά και όσων εξ’ αυτών έχουν ανάγκη ηλεκτροδότησης σε όλα τα λιμάνια του Νησιού μας καθώς επίσης και πολλές από τις δαπάνες, για επισκευή πλωτών και χερσαίων μέσων, για αγορά εξοπλισμού, υλικών, ή την επισκευή κάποιων συσκευών, που αιτούνται από το Κ.Λ/Χ Μυτιλήνης προς την Υπηρεσία μας.

        Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Λ.Τ.Λ., έχει παραχωρήσει Δωρεάν ειδικό χώρο εντός του περίφραχτου χώρου του Λιμένα Μυτιλήνης, για την λειτουργία του Τμήματος Τροχαίας του Κ.Λ/Χ Μυτιλήνης, καθώς επίσης και άλλων Υπηρεσιών του, καλύπτοντας πλήρως τις δαπάνες υδροδότησης και ηλεκτροδότησης αυτών.

        Πρόσφατα, με δαπάνες του Δ.Λ.Τ.Λ. και χωρίς καμία επιχορήγηση, ανακαινίσαμε και διαμορφώσαμε πλήρως τον Λιμενικό Σταθμό Καλλονής, ούτως ώστε να είναι περισσότερο λειτουργικός, αλλά και το προσωπικό να μπορεί να εργάζεται κάτω από καλλίτερες συνθήκες και όχι κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες που εργάζετο μέχρι πρότινος.

        Το άρθρο 35 του ν. 4770/2021 ΦΕΚ 15/Α/29-01-2021, που αναφέρεται η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όχι μόνο δεν μας αφορά, αλλά ούτε κάν μας αγγίζει, διότι το Δ.Λ.Τ.Λ., έχει άριστη συνεργασία με το Κεντρικό Λ/Χ Μυτιλήνης και επί σειρά ετών και όχι τώρα, παρά του ότι τα σκάφη του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ, έχουν αυξηθεί λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας και παρότι, τα έσοδά μας έχουν μειωθεί κατακόρυφα, λόγω του Μεταναστευτικού προβλήματος και του COVID 19, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο και τις δύσκολες συνθήκες, που αντιμετωπίζουν οι άνδρες του Λ.Σ., σε καθημερινή βάση, για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας και την παράνομη εισροή μεταναστών, συνεχίζει να είναι δίπλα στις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος και να ανταποκρίνεται άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο στην επίλυση αυτών.