Στον Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αθανασίου και Κουφελος για τους δασικούς χάρτες της Λέσβου

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά πραγματοποίησε χθες το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα κ. Πανάγος Κουφέλος.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λέσβου και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Μοναδικό θέμα συζήτησης η ανάρτηση των δασικών χαρτών και τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν στον αγροκτηνοτροφικό κόσμο των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και εν γένει στους θιγόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων των νησιών της Περιφέρειας. Παραδόθηκε  υπόμνημα στον Υφυπουργό με τα αιτήματα της Περιφέρειας καθώς και προτάσεις.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικά δημιουργικό κλίμα ενώ αποσπάστηκε δέσμευση από τον ίδιο τον Υφυπουργό για ιδιαίτερη εξέταση του προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή του Καστανιώνα – Καριώνα των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αγιάσου – Πλωμαρίου.

Η διάθεση της Κυβέρνησης επισφραγίστηκε με την εξαγγελλία δύο νομοθετικών ρυθμίσεων ήτοι παράταση 6 μηνών  για την υποβολή των αντιρρήσεων και 50 % μείωση των τελών, πίστωση δε σε εκείνους που ήδη κατέθεσαν αντιρρήσεις της διαφοράς του χρηματικού ποσού, ρυθμίσεις πολύ κρίσιμες και ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για το θέμα των δασικών χαρτών