Στο «Αντώνης Τριτσης» με προϋπολογισμό 565.000€ η Διαμόρφωση της Πλατείας Ιππείου και η Κατασκευή Παιδικής Χαράς


Τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μυτιλήνης οι όροι συμμετοχής και υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση του έργου: «Διαμόρφωση Πλατείας Ιππείου», στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», προϋπολογισμού 565.000 €.

Η υφιστάμενη πλατεία εμβαδού 2.750 τ.μ., σύμφωνα με τη μελέτη, θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να λειτουργεί ως Πλατεία αλλά και ως Πάρκο με Παιδική Χαρά.

Στον συγκεκριμένο χώρο θα διατηρηθούν σχεδόν όλα τα δέντρα και θα φυτευτούν νέα.

Θα υπάρχουν δύο άξονες προσβάσεων, που θα επιστρωθούν με πλάκες. Μάλιστα, η τοξωτή πρόσβαση θα φωτίζεται ιδιαίτερα, ώστε να τονίζεται η συγκεκριμένη πορεία.

Στο μέσον περίπου της δεύτερης πρόσβασης, διαμορφώνεται ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων κυκλικού σχήματος, διαμέτρου 10.00 μ., με τρεις κερκίδες και μια κατασκευή κεκλιμένου επιπέδου, στο οποίο θα τρέχει νερό. Στο κέντρο αυτού του κυκλικού χώρου διαμορφώνεται μια σκακιέρα από λευκό και μαύρο μάρμαρο.

Το Ηρώον Πεσόντων επανατοποθετείται στην ίδια θέση με τη σημερινή, με μια μικρή μετατόπιση.

Στο χώρο μεταξύ των δυο προσβάσεων, προς τη βόρεια πλευρά, διαμορφώνεται η Παιδική Χαρά 210 τ.μ., η οποία θα επιστρωθεί με ελαστικό δάπεδο ασφαλείας. Θα τοποθετηθούν παιχνίδια-όργανα, ενώ θα υπάρχουν προς την πλευρά των οικοδομημάτων δύο ξύλινες πέργκολες.


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δήλωσε: «Δρομολογούμε την υλοποίηση ακόμα μιας προγραμματικής δέσμευσής μας. Μέλημά μας για δημιουργία δεν είναι μόνο στην πόλη αλλά και στα χωριά μας. Θα δημιουργήσουμε έναν αναβαθμισμένο περιβαλλοντικά και αισθητικά μεγάλο χώρο αναψυχής παιδιών και μεγάλων, στο κέντρο αυτής της Κοινότητας. Άλλωστε, ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των εκεί συνδημοτών μας».


Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, επεσήμανε ότι «πέραν από το αμέριστο ενδιαφέρον του Δημάρχου μας, προσωπικά, όλο αυτό το διάστημα, αγωνιούσα να επικαιροποιηθεί-ολοκληρωθεί η μελέτη του συγκεκριμένου έργου και να βρεθεί πρόγραμμα χρηματοδότησής του. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Κοινότητα αυτή είναι συνυφασμένη συναισθηματικά με την ιδιότητά μου ως Δασκάλου, ο οποίος εργάστηκε για το στήσιμο του Γυμνασίου στα πρώτα βήματα λειτουργίας του και, μετά από αρκετά χρόνια, στη διοικητική διευθέτηση της λειτουργίας του Λυκείου».