Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 την Μεγάλη εβδομάδα- Όλες οι εισηγήσεις για το Πάσχα



Διαφορετικό θα είναι το φετινό Πάσχα από το περυσινό αν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θα παραμείνουν κλειστές.

Σύσταση για 9 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα, μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους, και 12 άτομα όταν το πασχαλινό τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο απευθύνει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Ταυτόχρονα, προτείνει ελεύθερη μετακίνηση ως τις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και μια επιπλέον ώρα ελεύθερης μετακίνησης από τη Δευτέρα του Πάσχα, ως τις 11 το βράδυ.

Ειδικότερα οι αλλαγές που εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ρυθμιστεί μια ώρα αργότερα και στις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα ενώ, μετά το Πάσχα η απαγόρευση θα ξεκινά στις 23:00

Οπως όλα δείχνουν, από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου η εστίαση σηκώνει ρολά, με τα εστιατόρια και τις καφετέριες να βγάζουν τα τραπεζάκια έξω και να ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή η Επιτροπή εισηγείται επίσης να αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας το βράδυ, κάνοντας το λίγο πιο ευέλικτο για τις ημέρες του Πάσχα

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, με βάση την πρόταση των ειδικών, θα ρυθμιστεί μια ώρα αργότερα και στις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα αντί για τις 21:00 που είναι σήμερα και παράλληλα, μετά το Πάσχα η απαγόρευση στη μετακίνηση θα πάρει ακόμα μία ώρα παράταση και θα ξεκινά στις 23:00.

Υπενθυμίζεται οτι την αναμενόμενη παράταση του ωραρίου απαγόρευσης της κυκλοφορίας είχαμε πάρει όταν ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ Μητροπολίτης Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρας οτι η Εκκλησία θα μεταφέρει χρονικά την ώρα των Ιερών Ακολουθιών την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, απεφάσισε την χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ. με την αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Ως προς την Ακολουθία της Αναστάσεως, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα την προσαρμογή της ώρας τελετής στις 9.00 μ.μ. του Μεγάλου Σαββάτου. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο των Ιερών Ναών, σύμφωνα με την παράδοση, και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός του Ιερού Ναού.