20χρονη αλλοδαπή περίμενε δέμα με πλαστά έγγραφα μεταναστών στο λιμάνι Μυτιλήνης


Στη σύλληψη μίας 20χρονης αλλοδαπής προέβησαν, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για κατοχή ταξιδιωτικών και λοιπών εγγράφων τρίτων προσώπων προς διάθεση σε τρίτους με σκοπό την μετακίνηση αυτών στο εσωτερικό της χώρας. 

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης προερχόμενο από τους λιμένες Πειραιά και Χίου, εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια, μετά την παραλαβή του πακέτου από την ανωτέρω αλλοδαπή, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε αυτό και διαπιστώθηκε ότι περιείχε επιμελώς κρυμμένα δύο (02) Δελτία Αιτούντος Διεθνούς Προστασίας (Δ.Α.Δ.Π.) , ένα έγγραφο ΚΥΤ Μόριας τρίτων προσώπων, μία υπεύθυνη δήλωση αλλοδαπού που δηλώνει ότι φιλοξενεί έτερο αλλοδαπό και δύο (02) φωτοαντίγραφα Α.Α.Δ.Ε. εκμίσθωσης ακινήτων σε αλλοδαπούς, όλα τρίτων προσώπων, με σκοπό την διάθεση τους σε τρίτους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.