Διαδικτυακή εκδήλωση για τα επεισόδια τον Απρίλιο του 2018 στην Πλατεία Σαπφούς με ομιλητή τον «Κάποιο Ταδοπουλο»


Απίστευτο και όμως αληθινό….

Την ώρα που υπάρχουν δεκάδες αναφορές και καταγγελίες στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και όχι μόνο για ύβρεις, δυσφήμιση, συκοφαντία, στοχοποίηση σε βάρος πολίτων της Λέσβου  από τον γνωστό-άγνωστο προφίλ στο Twitter «Κάποιος Ταδοπουλος», το «γνωστό» site  ThePressProject πραγματοποιεί διαδικτυακή εκδήλωση για τα επεισόδια τον Απρίλιο του 2018 στην Πλατεία Σαπφούς με ομιλητή τον γνωστό κουκουλοφόρο του Twitter στην εν λόγο εκδήλωση.

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης το ThePressProject παρουσιάζει τον κουκουλοφόρο του twitter Κάποιο Ταδοπουλο ως «χρήστης social media που ασχολείται με την καταγραφή περιστατικών ρατσιστικής βίας» χωρίς φυσικά να γίνεται καμιά αναφορά στην στοχοποίηση εκατοντάδων πολίτων της Λέσβου…..


Ο γνωστός-άγνωστος λοιπόν «Κάποιος Ταδόπουλος» με την ανοχή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και του εισαγγελέα Μυτιλήνης καθημερινά παρακολουθεί διάφορες αναρτήσεις πολιτών της Λέσβου στο facebook αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ, και όταν δει κάποιο αρνητικό σχόλιο εναντίων των μεταναστών και των προσφύγων δεν διστάζει να το δημοσιεύει με το όνομα του κάθε πολίτη στο κοινωνικό δίκτυο εξυβρίζοντας τον και σταμπάροντας τον προς τους χιλιάδες ομολογουμένως ακόλουθους που έχει… λειτουργώντας σαν «άλλος..» εισαγγελέας του διαδικτύου

Είναι απορίας άξιο πως το ThePressProject γνωρίζει ποιος είναι ο «Κάποιος Ταδοπουλος» και τον βάζει σαν ομιλητή σε μια δημόσια εκδήλωση, ενώ η αστυνομία., η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και ο εισαγγελέας της Λέσβου έως τώρα «άσχετα αν γνωρίζουν» δεν τον έχουν καλέσει για καταθέσεις σχετικά με τις εκατοντάδες αναφορές- καταγγελίες ακόμα και από δημοσιογράφους σε βάρος του.

Για να μην λέμε μόνο το ThePressProject ο κουκουλοφόρος «Κάποιος Ταδοπουλος» είχε εμφανιστεί παλαιότερα, φυσικά χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο του. και σε έρευνα ξένου καναλιού παρουσιάζοντας τα ρατσιστικά επεισόδια στην Λέσβο

Να σημειώσουμε ότι το προφίλ στο Twitter «Κάποιος Ταδοπουλος» έχει στοχοποιήσει πάρα πολλές φορές και στοχοποιεί ακόμα και τώρα τον δημοσιογράφο και Δ/ντη του LesvosPost Στεφάνου Γεώργιο, ενώ υπάρχει εδώ και 4 χρόνια σχετική αναφορά- κατάθεση από τον κ Στεφάνου στην αστυνομία και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος χωρίς φυσικά να γίνει κάτι…

Στην εκδήλωση πάντως δεν υπάρχει κανένας καλεσμένος δημοσιογράφος της Λέσβου ώστε να παρουσιάσει τα γεγονότα του Απριλίου 2018 στην πλατεία Σαπφούς όπως τα έζησε από κοντά.

 

-Η εκδήλωση:

 

Το ThePressProject στην σχετική ανακοίνωση για την εκδήλωση αναφέρει:

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών μετά τη ρατσιστική επίθεση στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 και ώρα 20:00 το ThePressProject θα φιλοξενήσει μια ζωντανή συζήτηση σχετικά με τη Ρατσιστική βία στο νησί της Λέσβου, η οποία εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται σε ραγδαία άνοδο. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Πουλής.

Οι καλεσμένοι της ζωντανής συζήτησης, μεταξύ τους επιζώντες και μάρτυρες των υπό συζήτηση ρατσιστικών επιθέσεων, αλλά και δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ερευνητές και θεσμικοί εκπρόσωποι, θα συζητήσουν τις πιθανές αιτίες της αύξησης της ρατσιστικής βίας στο νησί, τις υποχρεώσεις του Ελληνικού Κράτους για την πρόληψη, καταγραφή και τιμωρία των ρατσιστικών εγκλημάτων αλλά και για την προστασία των θυμάτων των ρατσιστικών επιθέσεων.

Οι καλεσμένοι θα αξιολογήσουν επίσης τις σχετικές πολιτικές του Ελληνικού Κράτους, αλλά και κατά ποσό αυτές έχουν ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προαναφερθείσες υποχρεώσεις. Τέλος, οι καλεσμένοι θα συζητήσουν τις  εν εξελίξει προσπάθειες καλύτερης καταγραφής και τεκμηρίωσης των περιστατικών ρατσιστικής βίας, με έμφαση στον ρόλο και το έργο του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας , αλλά και της ερευνητικής ομάδας Disinfaux collective.

 

Οι συμμετέχοντες:

 

Iman: Συντονιστής στο School of Peace, θύμα επίθεσης – ρατσιστικής βίας στην Πλατεία Σαπφούς.

 

«Κάποιος Ταδόπουλος»: Χρήστης social media που ασχολείται με την καταγραφή περιστατικών ρατσιστικής βίας.

 

Disinfaux Collective: Η Disinfaux είναι μια κολεκτίβα έρευνας που εστιάζει στην εις βάθος διερεύνηση ζητημάτων που αφορούν παραβιάσεις δικαιωμάτων του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, τα σύνορα και την επιτήρηση, τα καθεστώτα κράτησης και εξαίρεσης, τη μετανάστευση/εκτοπισμό, και τα alt-right/ακροδεξιά κινήματα. Λειτουργεί ως ένα αυτόνομο δίκτυο ατόμων που προέρχονται από το πεδίο της έρευνας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της δημοσιογραφίας, με ενδιαφέρον για την ανοιχτή (open-source) έρευνα, την ερευνητική δημοσιογραφία αλλά και την άμεση επαφή με το πεδίο.

 

Έλλη Κριωνά-Σαράντη: Είναι Νομική Συντονίστρια HIAS Ελλάδος και εκπρόσωπος των θυμάτων της ρατσιστικής επίθεσης στην πλατεία Σαπφούς καθώς και θυμάτων των επιθέσεων που έλαβαν χώρα στη Λέσβο κατά τη διάρκεια του Μαρτίου 2020. Η HIAS Ελλάδος παρέχει νομική υποστήριξη σε πρόσφυγες στην Λέσβο.

Γαρυφαλλιά Αναστασοπούλου, Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας: Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Δικτύου προωθήθηκε στα μέσα του έτους 2011 από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR). Στο Δίκτυο συμμετέχουν 51 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και ως παρατηρητές, ο Συνήγορος του Πολίτη και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων. Στόχος του Δικτύου είναι η ανάλυση του φαινομένου της ρατσιστικής βίας και συγκεκριμένα των ποιοτικών και ποσοτικών τάσεων της ρατσιστικής βίας μέσα από τις καταγραφές σχετικών περιστατικών, με βάση τη μαρτυρία των θυμάτων (περισσότερες πληροφορίες: rvrn.org). Η Γαρυφαλλιά Αναστασοπούλου είναι η Βοηθός Συντονίστρια του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας από τις αρχές του 2020.