Παραμένει στο ανούσιο... βαθύ κόκκινο η Λέσβος μέχρι 30 Απριλίου


Δεν επαληθεύτηκαν τελικά οι πληροφορίες και παρόλο το χαμηλό επιδημιολογικο φορτίο των τελευταίων ημερών η Λέσβος συνεχίζει να προβληματίζει τους ειδικούς.

Παραμένει στο «Βαθύ κόκκινο» για 7η εβδομάδα η Λέσβος

Η Λέσβος έχει καταγράψει 139 κρούσματα κορονοιου από 1 Απριλίου εως 23 Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η ΠΕ Λέσβου όπως και πολλές άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας, παραμένει σε κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”), με αυστηρό... αλλα και χαλαρο lockdown.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βαθύ κόκκινο ουσιαστικά είναι ανούσιο καθώς τα μέτρα πλέον είναι οριζόντια σε όλη την Ελλάδα, ενώ μέχρι 15 Μαϊου θα έχουν ανοίξει όλα με πιθανή κατάργηση και του SMS.


Αναλυτικά:

Πάντως δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο στα μέτρα καθώς τα περισσότερα είναι οριζόντια σε όλη την επικράτεια ενώ όπως ανακοινώθηκε αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας από την Μ. Δευτέρα έως το Μ. Σάββατο όπου πλέον η απαγόρευση θα ξεκινά στις 22:00, την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση επιστρέφει στις 21:00 ενώ από την Δευτέρα του Πάσχα θα ξεκινά στις 23:00

Επίσης ανακοινώθηκε το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους στις 3 Μαΐου και το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου

Τέλος ανακοινώθηκε ότι στις 15 Μαΐου γίνεται η έναρξη της τουριστικής περιόδου και μαζί θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενω παράλληλα, θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.