Τα 18 μεγάλα και μικρά έργα που έχουν ολοκληρωθεί και είναι σε εξέλιξη στην κοινότητα Μανταμαδου


Στην Κοινότητα Μανταμάδου συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς έργα τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων, των επισκεπτών αλλά και ενισχύουν τις υποδομές της Κοινότητας, αθλητικές- τουριστικές- πολιτιστικές.

 

Ειδικότερα :

 1. Γίνεται αποξήλωση και καθαρισμός χόρτων στην Κοινότητα μας και στους οικισμούς αυτής.
 2. Συνεχής έλεγχος και βελτίωση του Δημοτικού φωτισμού (αποκατάσταση λαμπτήρων – επισκευή βλαβών ).
 3. Συνεχής καθαρισμός – συντήρηση τουαλετών W.C ( δημοτικές τουαλέτες της Κοινότητας μας )
 4. Δημιουργία δύο (2) πάρκιγκ σε γειτονιές του χωριού για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
 5. Καθαρισμός- ευπρεπισμός του Κοιμητηρίοιυ της Κοινότητας Μανταμάδου.
 6. Βάψιμο κιγκλιδωμάτων στο Ηρώο Πεσόντων.
 7. Κλάδεμα δέντρων.
 8. Έχει ολοκληρωθεί και η αρμολόγηση στο πίσω μέρος του κτηρίου της Κοινότητας μας  και το βάψιμο της εξωτερικής πλευράς για την αντιμετώπιση της υγρασίας.
 9. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της παιδικής χαράς, με την ευγενή χορηγία του συγχωριανού μας Παρασκευαϊδη Παναγιώτη και σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Λέσβου,  περιμένουμε τη δημοπράτηση του εξωτερικού χώρου του οικοπέδου, το οποίο θα διαμορφωθεί σε πάρκο αναψυχής, το οποίο είναι ένα σημαντικό έργο για τους μικρούς και μεγάλους φίλους .
 10. Έχει ολοκληρωθεί ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου με χλοοτάπητα- περίφραξη γηπέδου. Mε την ευγενή χορηγία του συγχωριανού μας Παρασκευαϊδη Παναγιώτη έγινε ανακατασκευή των αποδυτηρίων, ΙΖΟ ΒΟΧ, πάγκοι αναπληρωματικών, φωτισμός γηπέδου. Σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Λέσβου έχει μπει προστατευτικό πλέγμα πίσω από τις εστίες, θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας και στα υπόλοιπα σημεία του γηπέδου που παραμένουν ακάλυπτα ( χώμα), επίσης σπάστηκαν οι πέτρες και έπεσαν τσιμέντα σε διάφορα σημεία του γηπέδου, όπου ήταν απαραίτητα. Για το συγκεκριμένο γήπεδο έχει τελειώσει η μελέτη και είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί ο εξωτερικός χώρος του γηπέδου με μεταλλική κερκίδα διακοσίων (200) θέσεων,  φωτισμός εξωτερικού χώρου, διαμόρφωση του εδάφους και η κατασκευή πέτρινου τοιχίου μήκους 30 μέτρων περίπου με φωτισμό, στην διασταύρωση προς Αγία Παρασκευή.
 11. Με την ευγενή χορηγία του συγχωριανού μας Παρασκευαϊδη Παναγιώτη προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στο Αρχοντικό Τζάννου για την μετατροπή του σε Λαογραφικό Μουσείο.
 12. Αγοράστηκε από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, κατόπιν αιτήματος της Κοινότητας μας, το υπόλοιπο ένα (1) στρέμμα δίπλα στο Δημοτικό Πάρκιγκ, ιδιοκτησίας Αδελφών Τζάννου για την επέκταση του Δημοτικού  πάρκιγκ ή οτιδήποτε άλλη χρήση της Κοινότητα μας.
 13. Μετά από πολλές δυσκολίες και με τα δίκαια  αιτήματα που αφορούν την ταλαιπωρία των κατοίκων, ολοκληρώνεται σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ  η << αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης>> ( αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων με σωλήνες P.V.C ). Έργο τεράστιας σημασίας που αφορά την υγεία των κατοίκων.
 14. Επίσης, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ,  έγινε δημοπρασία για την τοποθέτηση σχαρών για την απορροή των όμβριων υδάτων στον Κεντρικό δρόμο από την οικία Στέκα μέχρι το φωτογραφείο Βαξεβάνη.
 15. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ( δημοπρασία, ανάδοχος τοποθέτηση μηχανικού από το Δήμο, έγκριση αρχαιολογίας) και σύντομα ο ανάδοχος του έργου θα ξεκινήσει τις εργασίες για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγίου Στεφάνου - Παλιού.
 16. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθεί το έργο <<Ανακαίνιση Πολυκέντρου >> ( προϋπολογισμού 250.000.00E )
 17. Έχει συνταχθεί και εγκριθεί η μελέτη του έργου ασφαλτόστρωση Λαγκάδα προϋπολογισμού 1.300.000 Ευρώ και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα <<Αντώνης Τρίτσης>>.
 18. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του Κτηνιατρείου, ένα έργο τεράστιας σημασίας, όχι μόνο για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κοινότητας μας αλλά και  της ευρύτερης περιοχής.

    

Ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλή Ανάσταση και  Καλό Πάσχα με υγεία, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό που δίνει ο θεός στον άνθρωπο και εύχεται το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας, απελευθερωμένη από την πανδημία του COVID 19 που μαστίζει το πλανήτη μας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανταμάδου

Τζελαϊδής Χαράλαμπος