Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι στην Λέσβο;– Πάνω από €10 το κιλό η τιμή στο αρνί


Με δύο οικογένειες, μέχρι δώδεκα άτομα θα στρωθεί το πασχαλινό τραπέζι ενώ συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν κάνει πρώτα self test.

Στο μεταξύ, ήδη ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για την προμήθεια των απαραίτητων για την Κυριακή του Πάσχα και καταναλωτές που ψώνισαν νωρίς για το πασχαλινό τραπέζι παρατήρησαν πως οι τιμές έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι.

Υψηλότερη άνω του 1,5€ καταγράφεται φέτος η τιμή του οβελία σε σχέση με πέρυσι, με την έλλειψη στην αγορά του ντόπιου κρέατος να ξεπερνά το 25%, λόγω των αυξημένων εξαγωγών όλο το προηγούμενο διάστημα για το Πάσχα των Καθολικών.

Σύμφωνα με την τιμοληψία που πραγματοποίησε το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η τιμή στο κατσίκι γάλακτος κυμαίνεται από 8,29 ευρώ το κιλό έως 11,50 με επικρατούσα τιμή τα 10 ευρώ το κιλό. Η αντίστοιχη τιμή στο αρνάκι γάλακτος κυμαίνεται από 7,89 ευρώ το κιλό έως 10,50 με επικρατούσα τιμή 9,80 ευρώ το κιλό.,

 

Οι τιμές κυμαίνονται:

-Στα 9,80 ευρώ το κιλό για το αρνί

-Στα 10,00 ευρώ το κιλό για το κατσίκι

-Στα 9,60 ευρώ το κιλό η συκωταριά.

 

Το απλό τσουρέκι κυμαίνεται στα 10,00 ευρώ το κιλό. Τα πασχαλινά κουλούρια πωλούνται στα 10 ευρώ το κιλό και τα βαμμένα αυγά στα 4,86 ευρώ η 12άδα.