Ενίσχυση των κοινωνικών-αθλητικών προγραμμάτων στους νέους πρόσφυγες της Λέσβου από την FC Barça Foundation


Σε νέες δωρεές προχωρεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, βοηθώντας έμπρακτα τη στήριξη ευπαθών ομάδων και οικογενειών με παιδιά μέσα στην πανδημία κορωνοϊού.

Με τις προσπάθειες εμβολιασμού να συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο, και ενώ οι μεταλλάξεις του ιού αλλάζουν διαρκώς το τοπίο στο μέτωπο της πανδημίας, οι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) κατευθύνονται κυρίως στην κάλυψη βασικών αναγκών για όσους έχουν πληγεί περισσότερο, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για ανάκαμψη.

Μέσα από τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης COVID-19, ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων του ΙΣΝ, έχουν ήδη διατεθεί δωρεές ύψους 79,4 εκατομμυρίων ευρώ (88,8 εκατομμύρια δολάρια) σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

 

Με τις νέες δωρεές υποστηρίζονται 32 δράσεις, ύψους άνω των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ (6,9 εκατομμύρια δολάρια).

 

Οι νέες δωρεές από το ΙΣΝ στοχεύουν στην:

Ενίσχυση της εκπαίδευσης

Καταπολέμηση της αυξημένης επισιτιστικής ανασφάλειας

Πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη.

 

Ειδικότερα, από τη Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη και με ενδιάμεσο σταθμό στην Αθήνα, οι νέες δωρεές του ΙΣΝ στην Ελλάδα βοηθούν ιδιαίτερα ευάλωτους πληθυσμούς και στηρίζουν οικογένειες με παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπείες κατά του καρκίνου, σε αυτή την ακόμα πιο δύσκολη περίοδο.

 

ΑΡΣΙΣ, Θεσσαλονίκη: Παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε ευάλωτους πληθυσμούς, συμβάλλοντας στην πρόσβαση σε πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, κ.ά.

Faros, Αθήνα: Υποστήριξη ασυνόδευτων παιδιών-προσφύγων, για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως διατροφή και υγιεινή, παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών, αθλητικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ηλιαχτίδα, Κρήτη: Αξιοποίηση του δυναμικού του οργανισμού με σκοπό την ψυχολογική στήριξη παιδιών που μεταβαίνουν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για θεραπεία καρκίνου.

FC Barça Foundation, Λέσβος: Ενίσχυση των κοινωνικών-αθλητικών προγραμμάτων που προσφέρουν συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά και στους νέους πρόσφυγες στο νησί της Λέσβου, προκειμένου να αυξήσουν τον αριθμό των ωφελούμενών τους.


-Νέες δωρεές για την πανδημία κορωνοϊού από το ΙΣΝ - Η δήλωση από τον Ανδρέα Δρακόπουλο

«Πριν από έναν χρόνο, δεν θα μπορούσαμε να είχαμε προβλέψει πού θα βρισκόμασταν σήμερα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τους επόμενους μήνες θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ηγετική ικανότητα που θα επιδείξουν φορείς σε διάφορους τομείς της κοινωνίας. Οι οργανισμοί που στηρίζουμε αποδεικνύουν την ανάληψη πρωτοβουλίας στην πράξη με τον πιο ισχυρό τρόπο: Βοηθώντας με αφοσίωση και αποφασιστικότητα τους πιο ευάλωτους, προς όφελος του κοινού καλού».

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους και ευγνώμονες για το έργο που επιτελούν» κατέληξε για τις νέες δωρεές του ΙΣΝ μέσα στην πανδημία κορωνοϊού, οι οποίες υπερβαίνουν τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγή: www.athensvoice.gr