Europe Direct Β. Αιγαίου : Διαδικτυακό Συμπόσιο για τα «40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες»


Διαδικτυακό συμπόσιο από το Europe Direct Βορείου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τη συμμετοχή Προκόπη Παυλόπουλου, Ντόρας Μπακογιάννη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Αλκιβιάδη Στεφανή

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, διοργανώνει διήμερο διαδικτυακό Συμπόσιο, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικών και Πολιτικών Θεσμών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: «40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες».

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, μέσω της πλατφόρμας του Zoom και μέσω Live στο Κανάλι του Δικτύου στο YouTube.

Το συμπόσιο θα απαρτίζεται από τρεις θεματικούς κύκλους κάθε ημέρα, με διαφορετική θεματολογία, γύρω από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες/ Ένωση.

Στο συμπόσιο έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ακαδημαϊκοί, ερευνητές κλπ.

Η συγκεκριμένη δράση έχει ως σκοπό να προβάλει τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Ελλάδα μετά το 1981 καθώς και να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποτυπώσουν την σημερινή θέση της Ελλάδας απέναντι στο ενωσιακό γίγνεσθαι και στις μελλοντικές προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσυν το Συμπόσιο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της φόρμας https://forms.gle/YKfUQkJwqixbNLor6 ώστε να λάβουν τον σύνδεσμο της σύνδεσης.

 Πρόγραμμα του Συμποσίου