Μέσα Αξης, Κουρσουμπας και Γιαννακα στην Επιτροπή Αγώνα Λέσβου


Διευρύνεται η επιτροπή αγώνα Λέσβου κατά της νέας δομής

 

Δελτίο τύπου 10/03,

Η αντίδραση στα σχέδια κατασκευής υπερδομής - γκέτο προσφύγων - μεταναστών γιγαντώνεται. Κάθε χωριό και κάθε γειτονιά του τόπου μας γίνεται μια εστία αντίστασης στην υπονόμευση της ποιότητας ζωής μας. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου φτιάχτηκε για να δώσει έκφραση σε αυτή την Παλλεσβιακή αντίδραση και να συσπειρώσει όλα τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με μεγάλη χαρά, ανακοινώνουμε ότι τρεις εξαίρετοι και διακεκριμένοι συμπολίτες μας, με πλούσια αυτοδιοικητική δράση, ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων και οραμάτων.

Πρόκειται για τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταναστευτικής Κρίσης κ. Δημήτρη Κουρσουμπά, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Δυτικής Λέσβου κ. Ανδρέα Αξή και την Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Μυτιλήνης κ. Εριφύλη Γιαννάκα.

Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Δυστυχώς όμως δεν συμμερίζονται όλοι την αγωνία μας για το μέλλον του τόπου μας.

Με λύπη διαπιστώσαμε χθες ότι οι πρόεδροι των κοινοτήτων Μόριας - Παναγιούδας - Αφάλωνα – Παμφίλων, οι εκπρόσωποι δηλαδή των συμπολιτών μας που έχουν ταλαιπωρηθεί περισσότερο από όλους τους Λέσβιους από την μεταναστευτική κρίση, στηρίζουν την άκυρη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης για την κατασκευή υπερδομής.

Γιατί κύριοι, τόσο καλή εμπειρία έχετε από την Μόρια και το Μαυροβούνι και θέλετε να φτιάξετε μια μόνιμη δομή-στρατόπεδο συγκέντρωσής, σε μια τεράστια έκταση στην καρδιά του νησιού μας;

Δεν έχετε ενημερωθεί για το «νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο» και τις προβλέψεις του;

Δεν σας ενημέρωσε ο κ. Κύτελης για αυτά που ανέφερε στο κοινοβούλιο ο συνομιλητής του κ. Μηταράκης;

Ότι δηλαδή οι χώροι που θα συγκεντρώνονται οι παράτυποι μετανάστες, «δεν θα θεωρούνται κατά πλάσμα δικαίου ευρωπαϊκό έδαφος»!

Έχετε δεχθεί παθητικά ότι θα είστε Πολίτες Β κατηγορίας ή συμβαίνει κάτι άλλο; Να ξέρετε κύριοι κοινοτάρχες ότι την επόμενη ημέρα κανένας μας δεν θα έχει το δικαίωμα να λέει ότι δεν γνώριζε.

Εσείς, αντί να λειτουργείται με τοπικιστικά και κομματικά κριτήρια, θα έπρεπε να είσαστε δίπλα μας στον αγώνα για την αποτροπή δημιουργίας μόνιμης υπερδομής και το κλείσιμο της προσωρινής υπερδομής στο Μαυροβούνι.

Στον αγώνα για την σωτηρία του νησιού μας δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Γι’ αυτό, έστω και καθυστερημένα, περιμένουμε να συστρατευθείτε στην Παλλεσβιακή προσπάθεια μας.

Η προσπάθεια αυτή θα ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Λεσβιακός λαός έλαβε την υπόσχεση ότι η Λέσβος θα έχει αποσυμφορηθεί πλήρως μέχρι το Πάσχα. Παρόλο που δεν φαίνεται έως τώρα, αναμένουμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναία αποσυμφόρηση της δομής του Μαυροβουνίου και όλων των άλλων δομών που υφίστανται αυτή την στιγμή στο νησί μας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο Απριλίου. Δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις αν οι υποσχέσεις αυτές αποδειχθούν ψεύτικες. Θα πρέπει να γνωρίζουν άπαντες ότι είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε κάθε σχέδιο που θέλει τη μετατροπή του νησιού μας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο λαός μας θα ορίζει πλέον τις τύχες του.