Σ. Κομβος: «Ακροδεξιά κείμενα.. τα δελτία τύπου της Επιτροπής Αγώνα που στάλθηκαν στα ΜΜΕ»


Χωρίς να το γνωρίζει όπως λέει ο ίδιος στάλθηκαν δελτία τύπου στα ΜΜΕ τα οποία περιέχουν ακροδεξιά ρητορική


Δήλωση του Στρατή Κόμβου μέλους της επιτροπής αγώνα Λ. Θερμής

 Χαιρετίζω τη μεγαλειώδη και ειρηνική μηχανοκίνητη πορεία του Λεσβιακού λαού τη περασμένη Κυριακή.

Έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τη κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή της Μυτιλήνης πως ο λεσβιακός λαός είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί μέχρι τέλος για να πετύχει το στόχο του, να μην υπάρχει καμιά φυλακή ψυχών πάνω στο νησί.

Το ψήφισμα που θυροκολλήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και στο Δήμο Μυτιλήνης απηχεί ακριβώς τις απόψεις και τις θέσεις όλων όσων συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα. Τα υπόλοιπα κείμενα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και που περιέχουν και απαράδεκτες –ακροδεξιού χαρακτήρα- φράσεις είναι κείμενα για τα οποία προσωπικά ούτε ρωτήθηκα, ούτε ήρθαν σε γνώση μου πριν δημοσιευθούν.

 Αναφέρομαι π.χ. στην άποψη ότι σχεδιάζετε ο μακροχρόνιος εξισλαμισμός των νησιών, άποψη ανιστόρητη, που προβάλετε από όσους θέλουν να στοχοποιήσουν τους ίδιους τους πρόσφυγες σαν αντιπάλους μας και όχι τη κυβέρνηση και την Ε.Ε, που με τη συμφωνία τούς, τους κρατάει στο νησί.

Ή τις πατριωτικές κορώνες με τις οποίες τελειώνει η τελευταία ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας,  λες και το πρόβλημα έχει να κάνει με ανοιχτή επίθεση από εξωτερικό εχθρό καθώς και το ότι κυβερνάνε το τόπο μας οι ΜΚΟ και όχι ότι για τη παρουσία και δράση τους  ευθύνονται η  κυβέρνησης και η Ε.Ε. Αναφέρομαι επίσης στη στοχοποίηση αποκλειστικά και μόνο του Μηταράκη, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη ότι αποτελεί μέλος μιας κυβέρνησης και κινείτε στα πλαίσια των αποφάσεων της, άρα την ευθύνη για όσα γίνονται στη Λέσβο πέρα από τον ίδιο την έχει και η ίδια η κυβέρνηση.

 Θεωρώ ότι τώρα είναι πλέον η ώρα η Επιτροπή Αγώνα της Λ. Θερμής να πάρει πρωτοβουλία να διευρυνθεί και να πάρει πραγματικά παλεσβιακό χαρακτήρα.

Καλώ και τα άλλα μέλη της επιτροπής να συμφωνήσουμε ώστε το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 8 Μάρτη, να καλέσουμε μια ευρεία σύσκεψη, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους φορείς της Λέσβου που συμφωνούν με το περιεχόμενο του ψηφίσματος που παραδώσαμε.

Εκεί να συγκροτηθεί μια ευρεία παλλεσβιακή Επιτροπή Αγώνα, να καταλήξει στο τρόπο λειτουργίας της και στη συνέχεια μέσα στις επόμενες 15 – 20 μέρες να διοργανώσει ανοιχτές συνελεύσεις –με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας- σε όλα τα χωριά και τις συνοικίες της πόλης ώστε να συγκροτηθούν και τοπικές επιτροπές αγώνα θέτοντας όλο τον κόσμο σε ετοιμότητα.

Ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος, θα είναι συνεχής, θα έχει τα πάνω και τα κάτω του.

Για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα απαιτείται η συντονιστική επιτροπή αγώνα να εκφράζει πραγματικά όλο το λαό και τα μέλη της να κτίσουν μεταξύ τους κλίμα φερεγγυότητας, αποφεύγοντας τις αυθαίρετες ενέργειες και τη δημοσίευση ανακοινώσεων με αιτήματα και επιχειρήματα που δεν έχουν συζητηθεί στην επιτροπή.

Στρατής Κόμβος