Στον Δήμαρχο Μυτιλήνης ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου


Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, την Παρασκευή 26/2/2021, πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Ευστράτιο Κύτελη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και στελέχη της Δημοτικής αρχής.

Στη συζήτηση επί γενικών προβλημάτων που αφορούν στην τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο Δήμο Μυτιλήνης, δόθηκε έμφαση σε βασικά αιτήματα που χρήζουν άμεσης δρομολόγησης.    

Ένα από τα βασικά αιτήματα που τέθηκε στο Δήμαρχο, είναι οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού (εργάτες, οδηγοί καθαριότητας, τεχνικό – διοικητικό προσωπικό, καθώς και προσωπικό παιδικών σταθμών).

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης του Δήμου με προσωπικό και συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία, μέσω των νομικών πλαισίων, για μέρος αναγκαίου προσωπικού.  

Στη συνέχεια, να ζητηθεί ενίσχυση οικονομικών πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη μεγαλύτερου μέρους αναγκαίου προσωπικού.

Αίτημα ανανέωσης μηχανολογικού εξοπλισμού (απορριμματοφόρα, μηχανήματα οδοποιίας, υπηρεσιακά αυτοκίνητα μεταφοράς προσωπικού).

Ο Δήμαρχος συντάχθηκε με το αίτημα ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού και ενημέρωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες ανανέωσης και στην πορεία θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα αυτό. Όντως συμφωνήθηκε ότι προέχει η προστασία και η ασφάλεια των εργαζομένων.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη δημιουργία Δημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας που σκοπό έχει να εκχωρήσει αρμοδιότητες (αναθέσεων – επιβλέψεων Δημοσίων έργων) σε ιδιώτες. Θέση της ομοσπονδίας μας είναι ότι ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΧΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.

Συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η διακοπή εθελοντικής εργασίας που αφορά εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας, όπου διαπιστώθηκε ότι εγκυμονεί κινδύνους και πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων.

Τέθηκε το θέμα τοποθέτησης προϊσταμένων δύο (2) Διευθύνσεων, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, για τη σωστή και αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών αυτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά τη σημερινή συνάντηση με το Δήμαρχο Μυτιλήνης ευελπιστεί σε μια καλή συνεργασία, προσδοκώντας ότι οι δεσμεύσεις, οι υποσχέσεις και οι καλές προθέσεις θα γίνουν πράξεις.

Στο άμεσο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.