Λ.Α.Σ Αγιασου: «Διαφωνούσαμε στην δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ψηφοφορία στις συνεδριάσεις της κοινότητας»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ

 

Στα μέσα του Φλεβάρη έγινε Κοινοτικό Συμβούλιο δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ με μοναδικό θέμα από ιδιώτη «η παραχώρηση του Δημοτικού Πάρκου Αγιάσου κατά χρήση». Η πρόταση αυτή καταψηφίσθηκε.

Την περασμένη Παρασκευή 26/2/2021 είχε ορισθεί δεύτερο Κοιν. Συμβ. πάλι δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ  πάλι με μοναδικό θέμα τη δημοπράτηση του Δημ. Πάρκου Αγιάσου. Αυτό το Κοιν. Συμβ. δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας διότι η παράταξή μας απείχε.

Είχαμε βέβαια καταθέσει προηγουμένως γραπτό κείμενο με τίτλο «Ανοιχτή επιστολή προς τη πλειοψηφία του Κοιν. Συμβ. Αγιάσου» (το οποίο θα παραθέσουμε αυτούσιο στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης) με το οποίο τεκμηριώναμε τους λόγους που μας οδήγησαν σ’ αυτή την αποχή. Δηλαδή εν συντομία:

 

α) Διαφωνούσαμε στην δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ψηφοφορία, κατά την οποία στο κάθε θέμα απαντάμε με ένα «ξερό» ΝΑΙ ή ΟΧΙ, χωρίς κανένα διάλογο και β) έπρεπε να υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα της Αγιάσου που «καίνε», τα οποία όμως ήταν εκτός διαδικασίας π.χ. Δασικοί χάρτες, αγροτική οδοποιία, κλείσιμο των ΕΛΤΑ Αγιάσου, πρόβλημα του Καστανιώνα, προβλήματα στη Πρωτοβάθμια Υγεία στην Αγιάσο και άλλα.

 

Μάλιστα προτείναμε να γίνει Κοιν. Συμβ. με τηλεδιάσκεψη (λόγω πανδημίας), πράγμα που είχε γίνει σε προηγούμενο Κοιν. Συμβ. με επιτυχία.

Ενώ λοιπόν περιμέναμε μετά την ακύρωση του 2ου Κοιν. Συμβ. να πάμε κανονικά σε ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, ορίζεται 3ο Κοιν. Συμβ. πάλι δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ με μοναδικό θέμα πάλι «τη δημοπράτηση του Δημ. Πάρκου Αγιάσου».

Είναι αυτονόητο και φυσικό, ότι και ο πιο καλοπροαίρετος ενεργός δημότης, θα αντιδράσει σ’ αυτή τη τακτική. Δηλαδή τρία (3) Κοιν. Συμβ. με σχεδόν το ίδιο θέμα και μάλιστα μοναδικό.

 

Κύριοι της πλειοψηφίας,

 

1)      ή δεν διαβάσατε την «Ανοιχτή επιστολή» που σας έστειλε  η Λα.Συ. Αγιάσου, πράγμα ανεπίτρεπτο γιατί δείχνει απαξίωση στην άλλη άποψη και σαν ενέργεια σας χαρακτηρίζει «αδιάβαστους»

2)      ή τη διαβάσατε και δεν καταλάβατε τη ζητάμε:

α) ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ και όχι δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ και

β)όλα τα ζητήματα της Κοινότητας Αγιάσου που εκκρεμούν από παλιό Κοινοτικό Συμβούλιο και πρέπει να διεκδικηθούν. Αν είστε καλοπροαίρετοι και συμφωνείτε με αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, εμείς είμαστε απίκο.