ΛΑΣ Αγιάσου: «Ο κατήφορος της κοινοτικής παράταξης στην Αγιάσο συνεχίζεται»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ

 

Ο κατήφορος της κοινοτικής παράταξης της Ν.Δ. στην Αγιάσο συνεχίζεται.

Ενώ υπάρχουν γραπτά ντοκουμέντα της Λα.Συ Αγιάσου, στα οποία τονίζεται μετ΄ επιτάσεως σ’ αυτή τη φάση τα Κοιν. Συμβ. να γίνονται με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ και μάλιστα όχι μονοθεματικά, η πρόεδρος της κοινότητας και εκπρόσωπος της Κοιν. Παράταξης της Ν.Δ. στην Αγιάσο με δηλώσεις της στα Μ.Μ.Ε. προσπαθεί (μάταια) να κάνει «το άσπρο μαύρο» διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Σ’ ένα «παραλήρημα ανακριβειών» λέει, ότι  η Λα.Συ. ζήτησε την δια περιφορας διεξαγωγή των Κοιν. Συμβ. Το χειρότερο μάλιστα σ΄ αυτό το κατήφορο της, είναι ότι συνεχίζει, τελείως «ασυνάρτητα» τις δηλώσεις της εμπλέκοντας και τον Καρναβαλικό Σύλλογο Αγιάσου, χωρίς να υπάρχει καμία λογική σύνδεση μεταξύ Κοιν. Συμβ. και Καρναβαλικού Συλλόγου. Έτσι ασύστολα & ανεύθυνα. Μας θυμίζει το γνωστό «Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει». Μάλλον κάποιοι βρίσκονται σε σύγχυση.

Σ’ αυτά τα «ανεύθυνα & αυθαίρετα» συμπεράσματα της προέδρου, εμείς έχουμε από καιρό καταθέσει γραπτά κείμενα που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

Τα Μ.Μ.Ε, στα οποία στέλνονται οι ανακοινώσεις μας, (και σε όποιον επιθυμεί να δοθούν) μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

 

Σχετικά με τα σωματεία:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου, απ’ την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στα σωματεία του χωριού κάνοντας συναντήσεις με αυτά, ώστε να γνωρίζει τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους με πάγια θέση της τη συνεχή και ποικιλότροπη αρωγή όλων των σωματείων προς το πολιτισμό και όχι μόνο.

Ομόφωνα ψηφίσαμε τη πρόταση  για φιλοξενία του Συλλόγου Καβαλαραίων Αγιάσου στα γραφεία (άνωθεν του πρώην ΚΕΠ στο Καμπούδι), και είμαστε σύμφωνοί για τις φιλοξενίες που έχουν παραχωρηθεί στον Καρναβαλικό Σύλλογο (2 αίθουσες στο παλιό ΤΕΕ και τα πρώην Δημοτικά Σφαγεία) με αποφάσεις παλαιότερων Κοινοτικών και Δημοτικών Συμβουλίων. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν που κατήργησε το πρόγραμμα «Φιλόδημος» που τόσο πολύ περιμέναν τα σωματεία Όλυμπος & Αναγέννηση για τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού μας γηπέδου. Πότε βρεθήκατε με το δοκιμαζόμενο Αναγνωστήριο για να μπορέσετε απ’ το μετερίζι σας να το βοηθήσετε; Από το Νοέμβριο του 2019 είχατε δεσμευθεί για την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων στο Δημοτικό κτήριο «Καρναβαλικό Μουσείο & Εκθετήριο Ειδών Λαϊκής Τέχνης». Ειδικά για την πόρτα που χρήζει άμεσης αντικατάστασης  αφού εγκυμονεί ο κίνδυνος της λεηλασίας του Μουσείου.

Εμείς ζητάμε λύσεις. Βαρεθήκαμε τα «παχιά λόγια» και τις   υποσχέσεις και ζητάμε έργα.

Έργα που περιμένουμε από εσάς κυρία πρόεδρε Κοινότητας Αγιάσου Διαμάντω Ρουγκέλλη, κύριε Δημοτικέ Σύμβουλε Ιωάννη Άνεμο, κύριε Αντιδήμαρχε Αγιάσου Μιχάλη Φραντζέσκο, κύριε Δήμαρχε Μυτιλήνης Στρατή Κύτελλη.

Τέλος καλούμε τη Πρόεδρο: α) Να ζητήσει μια συγνώμη από τους Δημότες της Αγιάσου που καταταλαιπωρήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, 3 Μαρτίου, λόγω της λανθασμένης βιαστικής ανάρτησης της για μαζικά τεστ. β) Να πάψει να κατηγορεί  τους εργαζόμενους στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τα τεστ και να στρέψει τα βέλη της προς την κυβέρνηση, η οποία αντί να κάνει μαζικές μόνιμες προσλήψεις με ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό στο Σύστημα Υγείας και να το θωρακίσει, προσπαθεί με αναδιατάξεις προσωπικού και αποσπάσεις να αντιμετωπίσει την πανδημία.