Προσβολή της μνήμης των εκτελεσμένων Αντιστασιακών στα Τσαμάκια καταγγέλλει η "Δημοκρατική Μυτιλήνη"


Ανακοίνωση της "Δημοκρατικής Μυτιλήνης" για την προσβολή της μνήμης των εκτελεσμένων Αντιστασιακών στα Τσαμάκια

Να αποκατασταθεί ο χώρος του μνημείου

Η δημοτική αρχή Κύτελη προσβάλει με την προχειρότητα και την αδιαφορία που επιδεικνύει τη μνήμη των εκτελεσμένων αγωνιστών της Αντίστασης στα Τσαμάκια. Καταγγελία της παράταξης «Δημοκρατική Μυτιλήνη»

Ενάμιση μήνα μετά από σχετικά δημοσιεύματα και την καταγγελία των Φίλων Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας και η προσβολή στη μνήμη των συμπατριωτών μας που εκτελέσθηκαν στα Τσαμάκια στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής του νησιού 1941 – 1944 παραμένει. Ο τόπος μαρτυρίου, παραμένει «βιασμένος» από την τεράστια τσιμεντένια κολώνα και τον κεντρικό πίνακα ηλεκτροδότησης της περιοχής που τοποθετήθηκαν σε απόσταση λίγων μέτρων από το μνημείο.

Η αρμόδια για αυτό Τεχνική Υπηρεσία στελέχη της οποίας επέβλεπαν το συνεχιζόμενο έργο σιωπά. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής σιωπά. Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης σιωπούν εκκωφαντικά σχετικά με αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια με την οποία προσβάλλονται οι αγώνες του λαού της Μυτιλήνης και η θυσία των ανθρώπων της στη μάχη των λαών ενάντια στο ναζισμό.

Η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης, η «Δημοκρατική Μυτιλήνη». καλεί όλους τους υπεύθυνους να ενεργήσουν άμεσα για την αποκατάσταση του χώρου του Μνημείου, σε συνεργασία με τον ανάδοχο εργολάβο, τη ΔΕΗ και κάθε άλλον  εμπλεκόμενο φορέα. Καλεί την Κοινότητα Μυτιλήνης να καταδικάσει το γεγονός και να ζητήσει και αυτή την αποκατάσταση του Μνημείου.