Κλειστά τα σχολεία της Καλλονής.. λογω απολύμανσης- Αποχή απο τα μαθήματα στο ΓΕΛ Καλλονής


Απολυμάνσεις πραγματοποιούνται απο το πρωί στα σχολεία της Καλλονής, εξ' αιτίας των κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν σε μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα, απολύμανση πραγματοποιείται στο Γυμνάσιο Καλλονής, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για 3 μέρες (μέχρι ΚΑΙ Παρασκευή 05.03) ενώ για 14 μέρες θα παραμείνει κλειστή η Α' γυμνασίου και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη.

Επίσης, μάθημα απ'το πρωί δεν πραγματοποιείται στο λύκειο Καλλονής.

Οι μαθητές, διαμαρτυρήθηκαν μιας και τόνισαν πως από τους μαθητές του γυμνασίου, χρησιμοποιούνται κοινοί χώροι (κυλικείο, χώροι διαλειμμάτων, γήπεδα) και δεν θέλησαν να περάσουν για μάθημα.

Απολύμανση επίσης γίνεται αυτή την ώρα στο δημοτικό σχολείο Καλλονής το οποίο λειτουργεί κανονικά. Απολύμανση επίσης θα πραγματοποιηθεί και στο 2ο νηπιαγωγείο Καλλονής.

 

Την Δευτέρα ο ΕΟΔΥ

Οι διευθυντές, εκτός του ότι επιβλέπουν για τις απολυμάνσεις, επικοινώνησαν και με τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι και τεστ.

Όπως ενημερώθηκαν, ο ΕΟΔΥ θα έρθει στα εκπαιδευτήρια της Καλλονής την Δευτέρα(08.03), ενώ σίγουρο ερώτημα αποτελεί το γεγονός πως η χώρα οδεύει σε ολικό lockdown.

Τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσουν και τα σχολεία;

Ένα δεύτερο ερώτημα που γεννάται είναι, τι θα γίνει αν υπάρχουν κι άλλοι μαθητές που να έχουν κολλήσει, μέχρι την Δευτέρα (6 μέρες μετά).

 

Πηγή kalloninews.gr