Γεμίζει με κρούσματα κορονοιου το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης

 

Αυξάνονται καθημερινά οι πολίτες της Λέσβου με covid-19 που χρίζουν υγειονομικής περίθαλψης στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης στους θαλάμους covid.

Καθημερινά τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ πηγαινοφέρνουν περιστατικά με υψηλό πυρετό τα οποία οδηγούνται στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) του Νοσοκομείου που δημιουργήθηκε για την εξέταση μόνο πιθανών περιστατικών covid-19.

Ανάλογα με την κλινική εικόνα που παρουσιάζουν οι επιβεβαιωμένοι στον covid-19 ασθενείς, νοσηλεύονται ή επιστρέφουν στην οικία τους σε περιορισμό .

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης σήμερα νοσηλεύονται 16 ασθενείς, έναντι 3 που νοσηλεύονταν πριν από 5 μέρες.

Άλλοι δυο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Βοστανειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μονάδα λοιμωδών έχει γεμίσει με ασθενείς, καΙ η διοίκηση του νοσοκομείου βάση του σχεδιασμού έχει μετατρέψει την Α΄ Παθολογική κλινική σε μονάδα Covid ενώ αν χρειαστεί θα εκκενωθεί και η Β΄ παθολογική, με σκοπό και αυτή να μετατραπεί σε μονάδα Covid

Στη Λέσβο που βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο από την περασμένη Παρασκευή συνεχίζονται να παρουσιάζονται καθημερινά κρούσματα covid στους ελέγχους που γίνονται τόσο στα σημεία rapid test από τις μονάδες του ΕΟΔΥ όσο και στα Κέντρα Υγείας του νησιού.

Συνολικά από 1 Μαρτίου έως χθες 15 Μαρτίου η Π.Ε Λέσβου έχει καταγράψει 174 νέα κρούσματα κορονοιου

Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ο μέσος όρος των ηλικιών που νοσούν, νοσηλευόμενων και μη καθώς είναι πολύ χαμηλός .