Υποβάθμισαν το ταχυδρομείο της ΚαλλονήςΣε μια πολύ σημαντική έρευνα προχώρησε το kalloninews.gr, σχετικά με την απαράδεκτη, κατακριτέα και προκλητική υποβάθμιση του ταχυδρομείου Καλλονής!


Είναι γεγονός, πως η Καλλονή, έχει περάσει απο σαράντα κύματα σε ό,τι αφορά τα πολιτικά παιχνίδια και τις προσπάθειες υποβάθμισης της κατά καιρούς.


Ας μην ξεχάσουμε την φυγή του δήμου, της εφορίας, του ΙΚΑ, την παύση της φιλαρμονικής, και πολλά πολλά άλλα.


Μετά απο χρόνια, το κέντρο του νησιού, ο κόμβος της Βόρειας, Δυτικής, Ανατολικής και Δυτικής Λέσβου, η Καλλονή, οδεύει προς υποβάθμιση των υπηρεσιών της στα ΕΛ.ΤΑ!


Μάλιστα, καλά διαβάζετε όσο κι αν απορείτε, όσο κι αν γελάτε.


Η κωμόπολη της Καλλονής, η δεύτερη πιο εμπορική περιοχή μετά την Μυτιλήνη, το εμπορικό κέντρο του νησιού, με τις 4 τράπεζες, τα 300 καταστήματα, τα 50 ιατρεία, η περιοχή της "ραχοκοκαλιάς" του δήμου, η περιοχή με την 2η μεγαλύτερη στάση ΚΤΕΛ σε κίνηση που φέρνει δεκάδες πολίτες, η περιοχή με τα 5 Super Market, κοντεύει να έχει ταχυδρομείο με...υπολειτουργία!


Φυσικά, θα αναρωτιέστε "μα καλά, εμείς πάντα περιμένουμε ουρά άνω της 1 ώρας, πως γίνεται να κλείσει ένα τέτοιο ταχυδρομικό κατάστημα;"


Ε λοιπόν, κι εμείς αυτή την απορία, κι άλλες τόσες έχουμε.


Στις 09 Γενάρη, είχαμε αναρτήσει δελτίο τύπου της βουλευτού της κ.Κομνηνάκα, η οποία επισκέφθηκε τα ταχυδρομικά καταστήματα σε Αγία Παρασκευή και Πέτρα, με αφορμή το υποκείμενο κλείσιμο τους, απο την υποβάθμιση τους.


2,5 μήνες μετά, τα πράγματα...άλλαξαν ξαφνικά, με τα ΕΛΤΑ Καλλονής να υποβαθμίζονται και να οδηγούνται...στην Αγία Παρασκευή.


Σε όλα αυτά, υπάρχει παρασκήνιο αλλά και κινήσεις που αναμένονται απο αύριο(30.03) που δεν θα σας αποκαλύψουμε ακόμη.


Τι ίσχυε:


Το κατάστημα ΕΛ.ΤΑ Καλλονής, εξυπηρετούσε σε αλληλογραφία, συνολικά 9 χωριά. Λογαριασμοί, συντάξεις κλπα. Επίσης, το κατάστημα της Καλλονής, είχε συνολικά 4 υπαλλήλους. Ο ένας εξ' αυτών μοίραζε συντάξεις και αλληλογραφία στα χωρά (Αρίσβη, Δάφια, Κεράμι, Αριανά, Παπιανά, Σκάλα Καλλονής, Παράκοιλα) και ο δεύτερος, την αλληλογραφία στην Κωμόπολη της Καλλονής με τα όσα προαναφέραμε.


Τι ισχύει:


Ο ένας εκ των διανομέων, συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό. Ο δεύτερος διανομέας, μεταφέρθηκε στο κατάστημα της Αγίας Παρασκευής ως προϊστάμενος, ενώ ο τωρινός προϊστάμενος του καταστήματος της Καλλονής, κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη. Αυτό σημαίνει πως μένει...1 υπάλληλος, χωρίς καμία αντικατάσταση, πράγμα που σημαίνει πως...κυβερνητικά στελέχη, απαξιώνουν το κατάστημα, δυναμώνοντας παράλληλα αυτό της Αγίας Παρασκευής.


Τι ισχύει, η συνέχεια!


Άρα λοιπόν, ο υπάλληλος απο την Αγία Παρασκευή(όπου έχει πλέον την αλληλογραφία και τις συντάξεις) θα πρέπει να κάνει 22 χιλιόμετρα, να μοιράσει...στα Παράκοιλα. Αν δεν βρει κάποιον;


Μετά, σε 3 μέρες, και ίδωμεν! Ας μην πούμε, για τα αμέτρητα δρομολόγια για την διανομή σε Καλλονή με τόσα καταστήματα και γραφεία.


Απαιτούμε:


Εισήγηση επί του θέματος απο τους βουλευτές μας, όπως είχε κάνει η κ.Κομνηνάκα προ καιρού.


Απάντηση στο ερώτημα: "Με ποια λογική η κίνηση της υποβάθμισης του καταστήματος ΕΛΤΑ Καλλονής, της δεύτερης εμπορικότερης περιοχής μετά την Μυτιλήνη"


Το θέμα είναι φλέγον και χρίζει άμεσης απάντησης, ειδικά από κυβερνόντα στελέχη.